عارف: اصلاحات ساختاری از نهاد ریاست‌جمهوری آغاز شد

معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم روز ملی آمار و برنامه‌ریزی گفت: دولت چهاردم اصلاحات ساختاری را بر اساس قانون از نهاد ریاست‌جمهوری آغاز کرده است و رمز موفقیت دولت در همه عرصه‌ها جلب اعتماد مردم است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت استفاده از تجربه مدیران و کارشناسان سابق سازمان برنامه و بودجه، خواستار تشکیل «اتاق فکر غیررسمی» برای بهره‌گیری از دیدگاه‌های آنان شد و گفت: خانه‌نشینی کارشناسان توانمند، بدترین نوع هدررفت سرمایه انسانی است.

عارف با مرور تاریخ ۷۰‌ساله برنامه‌ریزی در ایران افزود: کشور به راهبردهای درازمدت نیاز دارد؛ در غیر این صورت تصمیم‌ها سلیقه‌ای خواهند بود. او تأکید کرد اجرای قانون—even قانون بد—بهتر از بی‌قانونی است و قانون‌گذاران باید بر پایه داده‌های واقعی و امکانات عملی قانون وضع کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به شرایط آغاز دولت چهاردهم و جنگ ۱۲روزه اخیر گفت: دولت در فضای بحرانی کار خود را آغاز کرد اما با برنامه‌ریزی دقیق سازمان برنامه و بودجه، آرامش کشور حفظ شد و منابع در محل مناسب تخصیص یافتند.

عارف آمار را «قلب سیستم برنامه‌ریزی» دانست و هشدار داد: دستکاری در داده‌ها کشور را دچار ناپایداری می‌کند. وی گفت باید از ارائه آمارهای خلاف واقع پرهیز کرد، چون مردم از قیمت‌ها و خرید روزانه خود متوجه فاصله آمار با واقعیت می‌شوند.

او تأکید کرد مرکز آمار باید در جایگاه اصلی خود قرار گیرد و استقلا‌ل نسبی پیدا کند. بر اساس تفاهمات موجود، بانک مرکزی نیز آمار رشد و تورم را ارائه می‌دهد، اما داده‌های آلوده و غیرواقعی به درد برنامه‌ریزی نمی‌خورند.

معاون اول رئیس‌جمهور: رژیم صهیونیستی باید منتظر پاسخی دردناک باشد
هم اکنون بخوانید

عارف با اشاره به اجرای موفق سال اول برنامه هفتم پیشرفت گفت: آیین‌نامه‌های اصلی این برنامه تدوین شده و لازم است گزارش‌های فصلی برای ارزیابی پیشرفت ارائه شود. دولت مصمم است اصلاحات ساختاری و اداری را مطابق برنامه هفتم ادامه دهد.

او توضیح داد: نخستین گام اصلاح از نهاد ریاست‌جمهوری آغاز شده و پس از تأیید شورای عالی اداری، برخی واکنش‌ها سیاسی بوده، در حالی‌که روند اصلاحات کاملاً قانونی است. اگر اصلاح انجام نشود، بودجه دستگاه‌ها صرف هزینه‌های جاری خواهد شد.

عارف درباره موضوع «مکانیسم ماشه» گفت: اقدام سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی این سازوکار هیچ مبنای حقوقی ندارد. ایران از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ هشدار داده بود اگر تعهدات برجامی اجرا نشود، تهران نیز تعهدات خود را متوقف می‌کند. از نظر ایران، روسیه و چین، از روز ۲۶ مهر پرونده ایران در آژانس یک پرونده عادی است و باید همانند کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای با ایران رفتار شود.

وی افزود: حتی اگر اتحادیه اروپا اقدام جدیدی انجام دهد، ایران نگران نیست؛ زیرا از مرحله «دور زدن تحریم‌ها» عبور کرده است و با تقویت ظرفیت داخلی، آثار تحریم‌ها را کاهش می‌دهد.

عارف با اشاره به ضرورت توسعه فناوری‌های نوین گفت: در سه ماه اخیر پیشرفت‌های چشمگیری در هوش مصنوعی داشته‌ایم. رهبر انقلاب تأکید دارند ایران باید جزو ده کشور نخست جهان در این حوزه باشد و بر اساس تقسیم کار ملی صورت‌گرفته می‌توان به جایگاهی بالاتر نیز رسید.

در پایان مراسم، معاون اول رئیس‌جمهور از بخش‌های مختلف نمایشگاه سازمان برنامه و بودجه بازدید کرد و از پنج نفر از مدیران و کارشناسان پیشین این سازمان تقدیر به عمل آورد.

تخریب دولت با نزدیک شدن به زمان انتخابات تشدید می شود
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =

دکمه بازگشت به بالا