شکاف عمیق میان سیاست‌گذاری دولتی و خواسته‌های طراحان لباس

دبیر انجمن طراحان لباس و پارچه ایران با انتقاد از سیاست‌های «تصدی‌گرایانه» دولت در حوزه مد و لباس گفت تا زمانی که قوانین حمایتی مانند بیمه و کپی‌رایت جدی گرفته نشود، امکان شکل‌گیری صنعت مد حرفه‌ای در کشور فراهم نخواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، سیامک ناظمی در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا با اشاره به فاصله دیدگاه جامعه طراحان با رویکرد کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: دولت بیشتر به دنبال «ساماندهی» است، در حالی‌ که طراحان انتظار ایجاد یک صنعت مد دارند. او مهم‌ترین مطالبات طراحان را تدوین قانون کپی‌رایت، پوشش بیمه‌ای و مشوق‌های اقتصادی عنوان کرد.

ناظمی چالش فرهنگی در تفاوت سلیقه پوشش جامعه و سیاست‌های حاکم را یکی دیگر از موانع دانست و گفت: «حاکمیت باید از فضای تصدی‌گری فاصله بگیرد و به تسهیل‌گری روی آورد.» وی با اشاره به تجربه کشورهای توسعه‌یافته، بر سیاست‌های تشویقی مانند کاهش مالیات برای ترویج «مد پایدار» تأکید کرد.

به گفته او، کوتاه‌مدت بودن دوره‌های مدیریتی، نبود برنامه‌ریزی بلندمدت و نگاه محدود به برگزاری جشنواره‌ها همچون مد و لباس فجر، مانع حل مشکلات ساختاری شده است.

دبیر انجمن طراحان لباس و پارچه ایران هشدار داد کاهش فروش پوشاک، رکود شش‌ماهه و مشکلات نقدینگی، خطر تعدیل نیرو در صنعتی که یک میلیون نفر در آن فعالیت دارند را افزایش می‌دهد. او قطع برق، آب و گاز و تداوم مشکلات اقتصادی را عواملی دانست که می‌تواند این خطر را تشدید کند. در همین راستا، او حذف مالیات بر ارزش افزوده را راهکاری برای تحریک تقاضا و رونق تولید پیشنهاد کرد.

بازگشایی موزه خاویار ایران در نوروز/ اختصاص ۷۵ میلیارد تومان به میراث و ۳۰ میلیارد تومان به گردشگری گیلان
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا