مخالفت پنج کشور غربی با عملیات نظامی گسترده اسرائیل در غزه

وزیران خارجه استرالیا، آلمان، ایتالیا، نیوزیلند و بریتانیا در بیانیه‌ای مشترک، تصمیم اسرائیل برای آغاز عملیات جدید در غزه را نقض قوانین بین‌المللی و تشدیدکننده بحران انسانی دانستند.

پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو ـ وزیران امور خارجه استرالیا، آلمان، ایتالیا، نیوزیلند و بریتانیا با صدور بیانیه‌ای مشترک، مخالفت خود را با طرح اسرائیل برای انجام عملیات نظامی گسترده دیگر در نوار غزه اعلام و بر تعهد مشترک به اجرای «راه‌حل دو دولتی» از طریق مذاکرات تأکید کردند.

در این بیانیه هشدار داده شد که چنین اقدامی وضعیت فاجعه‌بار انسانی را وخیم‌تر کرده، جان زندانیان را به خطر می‌اندازد و احتمال آوارگی گسترده غیرنظامیان را افزایش می‌دهد. وزیران امور خارجه این کشورها، الحاق سرزمین یا گسترش شهرک‌های اسرائیلی را نقض آشکار قوانین بین‌المللی بشردوستانه توصیف کردند.

آنها از طرفین درگیر و جامعه جهانی خواستند هرچه سریع‌تر برای دستیابی به آتش‌بس فوری و پایدار اقدام کنند تا ارسال کمک‌های بشردوستانه در مقیاس وسیع و بدون موانع به غزه ممکن شود. همچنین بر آزادی بی‌قید و شرط و فوری همه زندانیان توسط حماس و رفتار انسانی با آنان تأکید شد.

بیانیه با اشاره به تداوم بحران انسانی در غزه، خواستار اصلاح فوری سیستم محدودکننده فعالیت سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی از سوی اسرائیل شد تا این نهادها بتوانند به مأموریت‌های خود برای امدادرسانی به غیرنظامیان نیازمند ادامه دهند.

در بخش پایانی، این کشورها بر ضرورت راه‌حل سیاسی مبتنی بر دو دولت از طریق مذاکره، لزوم خلع سلاح کامل حماس و حذف کامل آن از حاکمیت بر نوار غزه، و نقش محوری تشکیلات خودگردان فلسطین در آینده این منطقه تأکید کردند.

زلنسکی فکر می‌کرد محبت روزهای اول غرب به اوکراین بی‌پایان و تمام نشدنی است/ اروپا نمی‌خواهد دنباله‌روی آمریکا در اختلاف با روسیه و چین باشد
هم اکنون بخوانید

هم‌زمان، رهبری فلسطین اعلام کرد برای مقابله با طرح اشغال کامل غزه به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت برده و خواستار تشکیل نشست اضطراری اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی و همچنین مداخله رئیس‌جمهور آمریکا شده است.

در اسرائیل نیز کابینه سیاسی-امنیتی با اکثریت قاطع، طرح بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر را که شامل آمادگی ارتش برای اشغال شهر غزه و اجرای پنج اصل از جمله خلع سلاح حماس، بازگرداندن همه زندانیان، خلع سلاح کامل نوار غزه، اعمال کنترل امنیتی اسرائیل و ایجاد دولت غیرنظامی جایگزین غیر وابسته به حماس یا تشکیلات خودگردان است، تصویب کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + شش =

دکمه بازگشت به بالا