رضایت آنکارا از توافق صلح تاریخی آذربایجان و ارمنستان در کاخ سفید

وزارت خارجه ترکیه دیدار و امضای توافق صلح بین سران آذربایجان و ارمنستان با حضور ترامپ در کاخ سفید را اقدامی مهم برای ثبات قفقاز جنوبی دانست.

پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو ـ وزارت امور خارجه ترکیه با صدور بیانیه‌ای از پیشرفت روند صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و دیدار رهبران این دو کشور در کاخ سفید با حضور دونالد ترامپ ابراز رضایت کرد.

در این نشست، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان بیانیه‌ای مشترک درباره سازش صلح‌آمیز درگیری‌ها میان ایروان و باکو امضا کردند.

آنکارا این تحول را در شرایط افزایش منازعات جهانی، گامی مهم در مسیر تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای خواند و از نقش ایالات متحده در پیشبرد این روند قدردانی کرد. وزارت خارجه ترکیه همچنین این توافق را فرصتی تاریخی برای شکوفایی و آرامش در منطقه قفقاز جنوبی توصیف و بر تداوم مشارکت خود برای بهره‌گیری از این فرصت تأکید کرد.

ترامپ در مراسم امضا، حضور مقام‌های ارشد دو کشور را «روز واقعا بزرگی» عنوان کرد و از امضای توافق‌نامه‌های دوجانبه واشنگتن با باکو و ایروان برای توسعه همکاری‌های انرژی و فناوری، از جمله حوزه هوش مصنوعی خبر داد.

وی افزود که این توافق بستر جدیدی برای سرمایه‌گذاری‌های کلان شرکت‌های آمریکایی در زیرساخت‌های دو کشور فراهم می‌کند و منافع اقتصادی قابل توجهی برای هر سه کشور به همراه خواهد داشت. رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرد: «این آتش‌بس نیست، این یک توافق صلح است و پابرجا خواهد ماند.»

سرکوب اسرای فلسطینی توسط مأموران اسرائیلی
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 18 =

دکمه بازگشت به بالا