شناسایی آلزایمر در مراحل اولیه ساده می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، تحقیقات گروهی از دانشمندان در لیتوانی منجر به ارائه روشی علمی مبتنی بر یادگیری عمیق برای تشخیص آلزایمر در مراحل اولیه و با دقت بیش از ۹۰ درصد شده است.

این روش از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق برای تجزیه و تحلیل تصاویر مغزی استفاده می کند؛ روشی بسیار سریع‌تر ودقیق‌تر از تجزیه و تحلیل دستی که علاوه بر این نیاز به دانش و تخصص خاص در خصوص تغییرات مرتبط با آلزایمر دارد.

یافته‌های این تحقیق روز دوشنبه گذشه در نشریه بین المللی دیاگنوستیکس منتشر شده و در اختیار علاقمندان و دیگر محققان قرار گرفت.

این روش می تواند تحولی در نحوه تشخیص آلزایمر و زوال عقل ایجاد کند زیرا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است و تا ۷۰ درصد موارد زوال عقل به این بیماری مربوط می‌شود.

به اعتقاد یکی از محققان دانشگاه کاوناس درلیتوانی که در پروژه تشخیص آلزایمر مشارکت داشت، فناوری‌های نوین عموما می توانند علم پزشکی را در دسترس تر و ارزان تر کنند؛ اگرچه بهره‌بردن صرف از فن‌آوری حداقل در آینده‌ای نزدیک جایگزینی مناسب و قابل اطمینان برای متخصصان علم پزشکی و حوزه بهداشت و سلامت نخواهد بود.

یکی از نخستین نشانه های آلزایمر بروز اختلال جزئی و بسیار خفیفِ شناختی است که مقدمه ای برای از دست رفتن حافظه یا دیگر قوا و ظرفیت‌های مرتبط با شناخت محسوب می‌شود.

متخصصان پزشکی در سراسر جهان تلاش می کنند آگاهی خود را در مورد تشخیص زودهنگام آلزایمر بیش از پیش بالا ببرند.

این تلاش فرصتی را به افراد بیمار و یا در معرض آلزایمر قرار می‌دهد تا بخت بیشتری برای استفاده از درمان‌های موثرتر داشته باشند.

بررسی آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت در جلسات فشرده کمیسیون اجتماعی
هم اکنون بخوانید

دقت بالای الگوریتم مورد استفاده از روش توسعه یافته توسط محققان لیتوانیایی دستاورد مهمی برای تشخیص زودهنگام و با دقت بسیار بالای آلزایمر به همراه داشته است، هر چند که تلاش‌های زیادی از پیش توسط دیگر محققان در سراسر جهان برای تشخیص زودهنگام آلزایمر در پیش گرفته شده است.

الگوریتمی که در روش ابداعی از سوی محققان لیتوانیایی مورد استفاده قرار گرفته را می توان به صورت نرم افزاری توسعه داد تا داده‌های افرادی را که بیشتر مستعد ابتلا به آلزایمر هستند از جمله افراد بالای ۶۵ سال و یا مبتلا به فشار خون به سرعت و با دقت بالا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا