چالش‌های پیش‌روی صنعت پسته در سال جاری چیست؟

به گزارش ایسنا، “حسین رضایی” در جمع پایگاه خبریان درباره وضعیت پسته شهرستان رفسنجان  گفت: بیش از ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور برای سال جاری تخمین زده شده است که بدلیل نوسانات دمایی بویژه وقوع گرمازدگی ۲۰ تا ۵۵ درصد پوکی محصول را خواهیم داشت به نحوی که در دو ماه تیر و مرداد سال جاری، ۳۴ روز دماهای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد را داشته ایم که منجر به  ایجاد خسارت قابل توجهی به درختان پسته  شده است به نحوی که برخی باغات که با مشکل کم آبی مواجه بودند دچار ریزش برگ و در این بازه ی زمانی درختان رشد مجدد داشته اند و در برخی مناطق گل های درختان در حال باز شدن هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در ادامه اظهار کرد: دو مشکل عمده و اساسی باعث چالش در صنعت پسته کاری شده است که چالش اول تغییر اقلیم و چالش دوم مشکل صادرات و بی ثباتی ارز می باشد.

وی به پایین آمدن میزان تولید تحت تاثیر مسائل اقلیمی  و مسائل و مشکلات صادرات پسته اشاره کرد و بیان کرد: در زمینه افزایش راندمان تنها گزینه موجود مدیریت سامانه های آبیاری می باشد که در این راستا در سال گذشته ۱۷۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار قطره ای و ۲۰۰ هکتار آبیاری کم فشار زیر سطحی در شهرستان رفسنجان با پرداخت تسهیلات بلاعوض به مبلغ هر هکتار ۱۳ میلیون تومان اجرایی شده که هر باغدار تنها یکبار فرصت استفاده از تسهیلات فوق را دارد.

رضایی در ادامه ضمن تاکید بر تغییر روش های آبیاری سنتی جهت بالا بردن راندمان بیان کرد: بحث تغذیه و مبارزه با آفات و استفاده از نتایج علمی نیز باید مدنظر قرار گیرد به طوری که مناطقی که بر مبنای علم اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی داشتند میزان محصول مطلوبی را دارا می باشند.

ایجاد توان صادراتی در حوزه تجهیزات درمان کرونا/گسترش چتر حمایتی بر سر شرکت‌های تجهیزات‌ساز
هم اکنون بخوانید

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان چالش دوم را بحث صادرات و بی ثباتی قیمت ارز اعلام کرد و افزود: در سال گذشته تنها ۵۰ درصد محصول تولیدی بدلیل مسائل ارزی و مشکلات آن صادر شده است که صادر کنندگان پسته را دچار تردید و بی انگیزگی کرده است.

وی بزرگترین بازار جهانی پسته ایران در حال حاضر کشورهای چین و هند اعلام کر و از تلاش هایی جهت ایجاد بازار پسته ایران در کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی خبر داد و گفت: در پی رایزنی های صورت گرفته، خوشبختانه بستر خوبی در زمینه صادرات برای کشور فراهم خواهد شد ضمن آنکه در خصوص اهمیت بازار چین و حفظ این بازار نیز اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی های دقیق و مدونی صورت گرفته است.

رضایی سه راهکار ثبات قیمت ارز، تزریق تسهیلات بانکی با بهره پایین و برگشت ارز و مشخص کردن تکلیف صادرکنندگان و موضوع صادرات در مقابل واردات و تدوین یک دستورالعمل واحد توسط بانک مرکزی جهت مشکلات ارزی، را جهت رفع مشکل صادرات بیان کرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 10 =

دکمه بازگشت به بالا