به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی خلیلی در مجمع هیئت همگانی کرمانشاه یکی از سیاستها و رویکردهای این فدراسیون را کاهش کم تحرکی در جامعه عنوان کرد و گفت: در شرایطی که امروزه کم تحرکی بیداد میکند، برنامههایی را برای افزایش تحرک بین مردم در حال اجرا داریم.
وی ادامه داد: پس از شیوع بیماری کرونا، بیشتر خانوادهها به سمت زندگی نشسته و ساکن رفتند و بسیاری از کارها هم در بستر فضای مجازی و اینترنتی انجام میگرفت، بنابراین میزان تحرک مردم بسیار کاهش پیدا کرد.
سرپرست فدراسیون همگانی به عوارض گسترده کم تحرکی در جامعه اشاره و عنوان کرد: بسیاری از بیماریهای غیرواگیر همچون بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، استرس، دیابت و … که دامن جامعه را گرفته، ناشی از کم تحرکی است.
وی با بیان اینکه در طول دوران کرونا محدودیتهای بسیاری در رفت و آمدها در جامعه اعمال شد و در این مدت حدود ۱۵۰ هزار نفر بر اثر این بیماری فوت کردند، افزود: باید بدانیم سالانه حدود ۳۲۰ هزار نفر در کشور براثر عوارض کم تحرکی جان خود را از دست می هند، لذا اگر میزان فعالیت های بدنی در جامعه افزایش پیدا کند این آمار کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
خلیلی میزان اعتبارات تخصیص یافته برای توسعه ورزش همگانی و افزایش تحرک در جامعه را بسیار کم دانست و تصریح کرد: میزان بودجه در نظر گرفته شده در سال ۱۴۰۲ برای حوزه بهداشت و درمان حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، در حالی که بودجه ورزش که می تواند در پیشگیری از بسیاری از بیماریها کمک کننده باشد، رقم کمتری است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: با این وجود بنا به وظیفهای که داریم با تعریف رویدادهای ورزشی در تلاشیم تا میزان تحرک مردم را بالا ببریم که یکی از برنامههایی که در این رابطه در دستورکار قرار دارد، برگزاری مسابقات مینی فوتبال محلات است.
سرپرست فدراسیون همگانی با بیان اینکه از شهرداریهای کشور انتظار می رود که هیاتهای همگانی را برای اجرای این برنامه یاری دهند، گفت: تنها از کرمانشاه تاکنون حدود هزار تیم برای حضور در این مسابقات اعلام آمادگی کرده اند که باتوجه به تعداد بالای تیمهای شرکت کننده، آن را به عنوان الگو و نمونه به استانهای دیگر معرفی کرده ایم.
وی یکی از مهمترین اهداف برگزاری این مسابقات را افزایش تحرک در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: این مسابقات ابتدا در سطح شهر، سپس شهرستان و بعد استان و مرحله نهایی به صورت کشوری برگزار خواهد شد و در حال برنامه ریزی هستیم تا سال آینده با حضور تیمهای راه یافته به مرحله کشوری، مسابقات دستجات مینی فوتبال را برگزار کنیم و باشگاهها و لیگ آن راه اندازی شود.
خلیلی یادآور شد: علاوه بر مینی فوتبال، طرح های دیگری همچون ورزش صبحگاهی و عصرگاهی را در استانها دنبال می کنیم که به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای هزینه مربیان نیاز دارد.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش در خاتمه به لزوم رایگان بودن، در دسترس بودن و فرهنگ سازی ورزش همگانی برای مردم در طرح تحول دولت مردمی اشاره کرد و گفت: براساس قانون اساسی ورزش باید بصورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد که در این زمینه برای حوزه ورزش همگانی در تلاشیم تا محقق شود، هرچند که موانع و خلاء های قانونی هم پیش رو وجود دارد که بدنبال رفع آنها هستیم.