هیات رئیسه در اعلام وصول استیضاح وزیر صمت به وظیفه قانونی خود عمل نکرد/ مافیای خودرو بیش از ۳۰ سال سر همه رئیس‌جمهورها را کلاه گذاشت

عضو کمیسیون صنایع مجلس، گفت: در همین روزهای ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضاء برای نامه‌ای بودند که در آن به هیات رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمی‌شود و در دستورکار قرار نمی‌گیرد. من متاسفم که بگویم هیات رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمی‌کند.


لطف‌الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و درخواست‌کننده استیضاح وزیر صمت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص آخرین وضعیت پیگیری استیضاح و همچنین زمان احتمالی مطرح شدن آن، گفت: در همین روزهای ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضاء برای نامه‌ای بودند که در آن به هیات رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمی‌شود و در دستورکار قرار نمی‌گیرد. من متاسفم که بگویم هیات رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمی‌کند.


وی افزود: من چون تاکنون چندبار حضوری به خودشان گفته‌ام اکنون اینجا هم می‌گویم که خواهش می‌کنم استیضاح را اعلام وصول کنند و در دستورکار بگذارند.


نماینده مردم قزوین در پاسخ به اینکه در صورت اعلام وصول هم ممکن است استیضاح به سال آینده موکول شود، ابراز داشت: مهم نیست که قبل از تحویل سال باشد یا بعد از آن، مهم این است که این کار انجام شود. من معتقدم تا زمانی که وزیر صمت مواضع صحیحی ندارد، این برای مردم گرفتاری ایجاد می‌کند.


وی در ادامه عنوان کرد: من یک کلیدواژه دارم و معتقدم وزیر یک وظیفه دارد و آن تنظیم بازار است، وزیر باید در جای خودش بنشیند و تنظیم بازار کند. تولید به وزیر مربوط نیست تولید را تولیدکننده انجام می‌دهد. وزیر باید حامی تولیدکننده باشد، سیاست‌های حمایتی بگذارد و نظارت کنند بر خدمات حمایتی که تولیدکننده داده است، این کار دولت است.

نتایج روابط اقتصادی میان ایران و روسیه باید برای مردم ملموس باشد
هم اکنون بخوانید


سیاهکلی با تاکید براینکه «اصلی‌ترین کار دولت تنظیم بازار است»، گفت: من از آقای وزیر سوال می‌کنم که اگر برنج الان گران شد، شما چه کار کردید؟ واردات انجام دادید و بازارش را تنظیم کردید. در باب واردات گندم و برنج واردات برای مدیر ما افتخار است که واردات کرده و بازار را تنظیم کرده است و اگر انجام ندهد او را بازخواست می‌کنند، چطور در رابطه با واردات خودرو این کار را نمی‌کنید؟


وی اضافه کرد: وقتی ما می‌بینیم عرضه و تقاضا قابل قیاس نیست، عرضه ۶۰۰-۷۰۰ هزارتاست و نیاز بالای ۱/۵ تا ۲ میلیون است. این یک مفهوم دارد آن این است که مافیای خودرو اجازه نمی‌دهد. مافیای خودرو بیش از ۳۰ سال سر همه رئیس‌جمهورها را کلاه گذاشته است.


عضو کمیسیون صنایع در پاسخ به این سوال که «در مساله عدم واردات خودرو سهم وزیر چه میزان است؟ با توجه به اینکه واردات خودرو در دولت قبل ممنوع شد و در آن زمان گفته شد که براساس نظر رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل این اتفاق رخ داده است»، اظهار داشت: به نظر من صحبت‌هایی که مقام معظم رهبری اخیرا در حوزه خودرو و لوازم خانگی داشتند، نشان داد چیزهایی که ما می‌گفتیم در راستای وظایف نظام یا تصمیم نظام نبوده است. ما جلو جلو خودمان را محکوم می‌کردیم که حرف تخصصی نزنیم، در حالی که خود مقام معظم رهبری بارها فرمودند که اگر کسی تخصصی صحبت کرد و خلاف نظر من هم حرف زد، او ضدولایت فقیه نیست.


عدم شفافیت دولت در مواجهه با تصمیم‌گیری برای فضای مجازی/ آیا رئیسی موافق طرح صیانت است؟
هم اکنون بخوانید

وی ادامه داد: بنده وظیفه دارم حرف تخصصی خود را مطرح کنم اما یک زمانی ممکن است رهبری یا رئیس جمهور براساس مصلحت نظر دیگری داشته باشند یا اینکه حرف آن‌ها تخصصی‌تر از نظر من باشد، آن وقت ما تبعیت می‌کنیم. اما تا زمان اعلام نظر بالاترین مقام ما وظیفه داریم نظر خود را اعلام کنیم. ما نباید خودسانسوری کنیم، این خودسانسوری و تعارف در مدیریت کردن پدر کشور را درمی‌آرود.


سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «اخیرا معاون اول رئیس جمهور گفت در صورت عدم همکاری کارخانجات داخلی زمینه برای آزادسازی واردات فراهم خواهد شد، آیا تغییری حاصل شده است؟ و اینکه چرا از همین اصل برای خودرو استفاده نمی‌شود؟»، عنوان کرد: سوال شما کاملا درست و نظر من هم چنین است. اما در بحث لوازم خانگی من از وزیر صمت سوال کردم گفت که قیمت لوازم خانگی یک مقداری کاهش داشته است و در تلاش هستیم که این کاهش بیشتر شود، این نظر ایشان بود و من هنوز خودم تحقیق نکرده‌ام. اما واقعیت این است که لوازم خانگی بدون اینکه کیفیت‌شان افزایش پیدا کند قیمت آن افزایش پیدا کرد و نشان داد که دارند سوءاستفاده می‌کنند از استراتژی که نظام اتخاذ کرده است.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + یک =

دکمه بازگشت به بالا