فاطمه طاهری، در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب، در خصوص دانشجویان وفارغ التحصیلان سایر مراکز آموزشی اظهار کرد: دانشجویان دانشگاههای آزاد، لیسانس و فوق لیسانس دانشگاههای مجازی، غیر انتفاعی، علمی و کاربردی وابسته به وزارتخانه یا جای دولتی و یا دانشگاه وابسته به وزارت صنایع به عنوان استعداد درخشان پذیرش نمی شوند.
وی با بیان اینکه به علت فراگیر شدن کرونا مدارک غیر رسمی بارگذاری شده داوطلبان واجد شرایط هم پذیرفته می شود، در خصوص میزان جذب نخبگان در دانشگاه تهران گفت:به طور کلی ۱۵ درصد رتبه های برتر ورودی هر سال هر رشته و گرایشی(کارشناسی به ارشد) جزو استعدادهای درخشان هستند.
کارشناس مسئول بنیاد نخبگان و المپیادهای دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه تهران در ادامه توضیح داد: افرادی جزو استعدادهای درخشان هستند که در ۶ نیم سال تحصیلی(پایان ترم ۶) جزو رتبه های برتر (۱۵ درصد برتر) هر رشته باشند به شرطی که سه چهارم واحدهای خود را طی کرده باشند و معدل آنها بالای ۱۷ برای برخی رشته ها و بالای ۱۶ برای رشته های مهندسی باشد.
طاهری با بیان اینکه دانشگاه تهران برای پذیرش و جذب استعدادهای درخشان سالی دو بار فراخوان می دهد، گفت: یک فراخوان برای دانشگاههای سطح ۱ و ۲ و یک فراخوان نیز برای دانشگاههای سطح ۳ و ۴ است اما امسال به علت شمار فراوان ثبت نام کنندگان اکثر پذیرش از دانشگاههای سطح ۱ و ۲ بودند و نوبت به مرحله دوم(فراخوان دانشگاههای سطح ۳ و ۴ ) نرسید.
وی با بیان اینکه شرایط پذیرش استعدادهای درخشان در مقطع دکتری امسال آسان تر شده است، افزود: فراخوان داوطلبان مقطع دکتری طی روزهای ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت امسال انجام شد و در این فراخوان شرط مقاله حذف شد در حالی که پیش از این شرط وجود یک مقاله، داشتن نمره زبان و فارغ التحصیلی در مدت ۴.۵ تا ۵.۵ سال و گذشت زمان دست کم ۲ سال از زمان فارغ التحصیلی داوطلب جزو شروط اصلی بود.
کارشناس مسئول بنیاد نخبگان و المپیادهای دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه تهران با بیان اینکه مصاحبه دکترا به صورت مجازی و آنلاین برگزار میشود، در خصوص معرفی شدگان به دانشگاه گفت: سازمان سنجش در ابتدا تا ۵ برابر ظرفیت پذیرش را به دانشگاه معرفی میکند.
طاهری یادآور شد: همچنین برخی دانشکدهها مجاز هستند آزمون جذب دانشجوی دکتری را به صورت داخلی برگزار کنند.
انتهای پیام