به گزارش ایسنا، به گفته کارشناسان زیستمحیطی، آب دریاهای اطرافِ انگلیس در حال گرم شدن است.
شاهماهی قرمز، ماهی حلوای «دوور»، ماهی پشت طلایی و ماهی حلوای لیمویی که همگی در آبهای گرم رشد و نمو میکنند، هم اکنون نیز در تورهای ماهیگیری به تعداد بیشتری دیده میشوند و با ادامه این روند گرمایشی، خوراک سنتی ماهی کاد و سیبزمینی ممکن است جای خود را به ماهیهای آبهای گرمتر بدهد.
همچنین دانشمندانی که تغییرات ذخایر آبزیان را در دهههای آینده بررسی میکنند، میگویند ممکن است طرفداران ماهی مجبور شوند رژیم غذاییشان را تغییر دهند تا به حفظ حیات ماهیهای آب سرد مثل کاد، ماهی تارک، و ماهی شعاعباله کمک کنند.
مطالعات نشان میدهد که آب دریای سلت، کانال مانش و دریای شمال در ۴۵ سال گذشته به نحو چشمگیری گرم شده و با ادامه تغییرات اقلیمی، انتظار میرود دمای این آبها باز هم افزایش یابد.
دکتر کاترین مالتبی، دانشمند کارشناس تغییرات اقلیمی دریایی در سیفاس و نویسنده اصلی این تحقیق گفت: نتایج نشان میدهد که تغییرات اقلیمی در آینده هم بر ذخایر آبزیان این دریاها اثر خواهد گذاشت، هم ریسکها و هم فرصتهایی به وجود خواهد آورد که ماهیگیران باید خود را با آنها سازگار کنند.
محققان آزمایشگاه دریایی پلیموت پیشتر هشدار داده بودند که شمار ماهیان بزرگ در دریای شمال ممکن است بر اثر گرم شدن آب تا ۶۰ درصد کاهش یابد.
دریای شمال با سرعتی دو برابر اقیانوسهای جهان در حال گرم شدن است. این گرمایش سال گذشته رکورد تازهای به جا گذاشت. طی ۴۵ سال گذشته، دمای آبهای دریای شمال ۱.۶۷ درجه سانتیگراد بالا رفته است.
به تخمین اداره هواشناسی، دریای شمال، کانال مانش، و دریاهای ایرلند و سلت تا پایان این قرن ۳ درجه گرمتر خواهند شد.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، این تحقیق جدید که در مجله «اکولوژی کاربردی» منتشر شده، اشاره میکند که برای کاهش تاثیر گرمایش جهانی بر آبزیان، مدیریت انعطافپذیرتر در صنعت شیلات لازم است.
انتهای پیام