نشست نظام‌سازی سیاسی در انقلاب اسلامی در نمایشگاه قرآن برگزار شد

به گزارش ایسنا، غلامعلی سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در «نشست نظام سازی سیاسی در انقلاب اسلامی» که در نمایشگاه قرآن برگزار شد با توجه به مفاهیم اسلام شیعی و قرآن کریم و تأثیر آن بر نظام سازی سیاسی دیگر کشورها اظهار کرد: این تصور که فکر کنیم عیناً مدل‌هایی مشابه «جمهوری اسلامی ایران» در سایر کشورها یا نقاط دنیا تشکیل شده و الگوی کامل از سیستم حال حاضر اسلام شیعی ایران گرفته، به نظر صحیح نمی‌آید بلکه باید در نظر داشت که در اصل این گفتمان «اسلام سیاسی» است که به سرعت در مناطق مختلف جهان در حال گسترش و توجه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه افزود: اختلاف و یا رقابت بین جریان‌های اخباری و اصولی شیعه در تاریخ از گذشته وجود داشته و دارد اما آنچه در این بین بیشتر نمود پیدا کرده، غلبه جریان‌های اصولی بر سایر جریانات در قرن‌های اخیر است که توانسته کمک شایانی به حوزه نظام‌سازی با نگاه تفکر اسلام شیعی کند.

سلیمانی با اشاره به اینکه نظام سازی سخت و دارای تجربیات مشابه اندک در جهان بیرون است، تاکید کرد: گذر از تجارب گذشته به ویژه دوران مشروطه، منجر به ایجاد نظام و ساختار شیعی کنونی شده است.

وی افزود: باید توجه داشت که حتی پیش از انقلاب اسلامی ایران هم نمونه‌هایی از «جمهوری اسلامی» همچون جمهوری اسلامی پاکستان وجود داشته است؛ اما مدل حکومت اسلامی آنگونه که اکنون وجود دارد، نبوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران همچنین بیان کرد: نظام سازی سیاسی فرایندی زمان‌بر و مستمر است؛ اگر مدل فقهی یا دینی نتواند به نظام سازی خود برسد، دچار مشکلاتی از جمله الگوبرداری ناقص از سایر نظام‌های سیاسی و به نوعی گرته‌برداری ناقص می‌شود.

میزان خسارت سیل به بنای امامزاده داوود بعد از پایان آواربرداری و لایروبی اعلام می‌شود
هم اکنون بخوانید

سلیمانی تاکید کرد: برای دستیابی به مدل مناسب برای ارائه نظام سازی سیاسی اسلام شیعی، باید به منابع شیعی و بازخوانی منابع اصیل فقهی رجوع بیشتری شود و باید گفت ارتباط با حوزه‌های علمیه در این فرایند بسیار مؤثر است.

در بخش دیگری از این نشست که در بخش بین‌الملل سالن نشست‌های تخصصی بین‌المللی (وبینار) نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد، عارف برخورداری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز به بیان نظراتی در رابطه با نظام‌سازی سیاسی در انقلاب اسلامی با توجه به مفاهیم اسلام شیعی و قرآن کریم و تأثیر آن بر نظام‌سازی سیاسی دیگر کشورها پرداخت.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برپایی است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهارده =

دکمه بازگشت به بالا