ارز ترجیحی گندم و دارو ماندگار شد

بر اساس تصمیم جدید دولت، گندم و دارو همچنان با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تأمین می‌شوند و سایر کالاهای اساسی از شمول این نرخ خارج شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، طبق آخرین تصمیمات اقتصادی دولت، تأمین ارز گندم به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کالاهای اساسی کشور همچنان با نرخ ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ادامه خواهد داشت. در این سیاست جدید، گندم در کنار دارو از معدود کالاهایی است که مشمول دریافت ارز ترجیحی باقی می‌ماند و سایر کالاهای اساسی به تالار دوم مرکز مبادله ارز منتقل می‌شوند.

بر اساس این تصمیم، ارز ترجیحی از ابتدای زنجیره تأمین کالاهای اساسی حذف و به انتهای زنجیره، یعنی خانوارها، منتقل شده است. به این ترتیب، واردات کالاهایی از جمله ذرت، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، انواع روغن خام و نباتی، برنج، جو، گوشت قرمز و مرغ، نهاده‌های دامی و کود، دیگر با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی انجام نمی‌شود و تأمین ارز این اقلام باید از طریق تالار دوم مرکز مبادله صورت گیرد که نرخ آن در حال حاضر بیش از ۱۳۰ هزار تومان است.

بر پایه آمارهای اعلام‌شده، از ابتدای فروردین ۱۴۰۴ تا پایان آذرماه، بانک مرکزی بالغ بر ۹ میلیارد و ۲۳۹ میلیون دلار ارز ترجیحی تأمین کرده است. از این میزان، حدود ۷ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار برای کالاهای ثبت‌شده توسط وزارت جهاد کشاورزی و حدود ۲ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار به حوزه تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اختصاص یافته است.

با اجرای این سیاست، ارز ترجیحی عملاً از اغلب کالاهای اساسی و نهاده‌های وارداتی حذف شده و تمرکز آن بر تأمین گندم و دارو قرار گرفته است؛ اقدامی که دولت آن را در راستای حفظ امنیت غذایی، مدیریت منابع ارزی و صیانت از معیشت مردم دنبال می‌کند.

مسوولان برای ممانعت از تاثیر مخرب دستگاه‌های ICT چه می‌کنند؟
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

دکمه بازگشت به بالا