وعده تثبیت بازار ارز؛ تامین ارز واردات کالاهای اساسی تا پایان سال

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از الزام بانک مرکزی به تثبیت بازار ارز و تأمین ارز ترجیحی برای واردات برنج و دارو خبر داد و بر لزوم نظارت بیشتر برای اثربخشی این سیاست تأکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، حاکم مَکان، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از نشست مشترک این کمیسیون با وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی درباره وضعیت بازار ارز و طلا خبر داد و گفت: طبق مصوبه جلسه، بانک مرکزی مکلف شد با همکاری تیم اقتصادی دولت بازار ارز را ساماندهی و تثبیت کند تا دسترسی واردکنندگان خرد به ارز تسهیل شود.

وی با اشاره به شایعات مربوط به کمبود ارز برای واردات کالاهای اساسی افزود: تاکنون بانک مرکزی ۱۰ میلیارد دلار ارز تخصیص داده و تا پایان سال نیز حداقل ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی به واردات برنج، دارو و سایر کالاهای اساسی اختصاص خواهد یافت. امکان تامین ارز برای واردات این کالاها کاملاً فراهم است و ادعاهای خلاف واقع در این زمینه، تنها موجب آشفتگی بازار و افزایش کاذب قیمت‌ها خواهد شد.

وی تاکید کرد: گزارش عملکرد دولت در خصوص تخصیص ارز ترجیحی نشان می‌دهد اثربخشی این سیاست حدود ۳۰ درصد بوده و برای تحقق هدف‌گذاری کاهش قیمت‌ها، نظارت دقیق‌تری لازم است تا سیاست ارزی به نتایج مورد انتظار منجر شود.

بر اساس ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم توسعه، تنظیم سیاست ارزی کشور بر عهده بانک مرکزی است و کمیسیون اقتصادی تأکید کرده تیم اقتصادی دولت باید به صورت منسجم و هماهنگ عمل کند. همچنین قرار شد رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس در جلسات شورای اقتصادی دولت حضور فعال داشته باشند تا انسجام در سیاست‌گذاری تقویت شود.

تاکید وزیر اقتصاد بر مدیریت نرخ ارز و مقابله با تورم
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 2 =

دکمه بازگشت به بالا