آغاز بارورسازی ابرها در حوضه دریاچه ارومیه

نخستین عملیات بارورسازی ابرها در سال آبی جدید با هدف تقویت بارش در شمال‌غرب کشور و احیای دریاچه ارومیه انجام شد. به گفته سرپرست سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی، این عملیات با پرواز یک هواپیمای مجهز در ۲۴ آبان صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، احمد مهدی جوادیان‌زاده با اعلام انجام نخستین مأموریت بارورسازی ابرها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: «با عبور یک سامانه بارشی مناسب از شمال‌غرب کشور، عملیات بارورسازی با استفاده از یک فروند هواپیمای مجهز به تجهیزات مخصوص صورت گرفت.»

وی با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده وزارت نیرو برای استفاده از فناوری‌های نوین در تقویت ذخایر آبی افزود: «تلاش می‌کنیم در تمام سامانه‌های بارشی ورودی به کشور که شرایط مساعد دارند، عملیات بارورسازی انجام شود.»

جوادیان‌زاده درباره وضعیت تهران نیز گفت: «در حال حاضر سامانه بارشی مناسبی برای اجرای این طرح در تهران وجود ندارد. احتمال ورود یک سامانه ضعیف در روز دوشنبه مطرح است، اما هنوز مشخص نیست برای بارورسازی مناسب باشد یا خیر. بررسی‌ها در حال انجام است و در صورت تأیید، عملیات به‌سرعت اجرا خواهد شد.»

سرپرست سازمان توسعه فناوری‌های نوین آب‌های جوی از احتمال اجرای عملیات مشابه در منطقه کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری نیز خبر داد و افزود: «در صورت مساعد بودن سامانه‌های پیش‌بینی‌شده، بارورسازی در این منطقه نیز انجام می‌شود.»

او درباره تداوم این طرح گفت: «عملیات بارورسازی ابرها بر اساس شرایط جوی تا نیمه اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه دارد و در صورت وجود سامانه‌های مناسب، تا پایان اردیبهشت امسال با هواپیما یا پهپاد تداوم خواهد یافت.»

توانیر شایعه افزایش ۳۵ درصدی تعرفه برق را تکذیب کرد
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

دکمه بازگشت به بالا