زخم پای دیابتی مرگبارتر از شایع‌ترین سرطان‌های مردان و زنان

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران هشدار داد که مرگ‌ومیر پنج‌ساله ناشی از زخم پای دیابتی از سرطان‌های پروستات، پستان و لنفوم بالاتر است و باید در اولویت سیاست‌های نظام سلامت قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، سیدمهدی طبایی با بیان اینکه زخم‌های مزمن، به‌ویژه زخم پای دیابتی، یک چالش جدی برای نظام سلامت ایران و جهان هستند، گفت: این زخم‌ها نه‌تنها به‌طور طبیعی ترمیم نمی‌شوند، بلکه روند درمان آن‌ها ممکن است به‌جای چهار تا شش هفته، ماه‌ها به طول بینجامد و کیفیت زندگی بیماران را به‌شدت کاهش دهد.

او افزود: بار اقتصادی و روانی ناشی از زخم‌های مزمن بر خانواده‌ها و سیستم بهداشت سنگین است. در ایران حدود ۲۵ درصد بیماران دیابتی به زخم اندام تحتانی مبتلا می‌شوند و از این میان، تقریباً یک‌چهارم موارد به قطع عضو منجر می‌شود.

طبایی تأکید کرد: آمار نشان می‌دهد مرگ‌ومیر پنج‌ساله ناشی از این زخم‌ها از شایع‌ترین سرطان مردان (پروستات)، شایع‌ترین سرطان زنان (پستان) و حتی لنفوم بیشتر است. با توجه به روند رو به رشد چاقی، افزایش سن جمعیت و شیوع بیماری‌های غیرواگیر، خطر بروز این معضل بیش از پیش شده و نیازمند ورود جدی نظام سلامت به حوزه آموزش، پیشگیری و سیاست‌گذاری است.

با مصرف«ویتامین D» ابتلا به دیابت نوع 2 کاهش می یابد!
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 17 =

دکمه بازگشت به بالا