محمدرضا عارف با اشاره به حمایت گسترده مردم و حتی اپوزیسیون از ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی، تاکید کرد تداوم این همبستگی ملی نیازمند اصلاح سیاستها و عملکردهای چهار دهه اخیر کشور است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، محمدرضا عارف در جمع مدیران، خبرنگاران و عوامل ایرنا با گرامیداشت یاد شهدای هفتم تیر، حضور میلیونی مردم در تشییع شهدای جنگ ۱۲ روزه را نمونهای از همبستگی کمنظیر ملی دانست. او خاطرنشان کرد که با وجود اعتراضها و نارضایتی مردم نسبت به برخی مشکلات داخلی، آنان به دفاع از آرمانها و هویت ملی خود پرداختند و دشمنان متوهمانه فروپاشی اجتماعی و سقوط نظام را انتظار میکشیدند درحالی که تکصدایی و اتحاد ملی بزرگترین دستاورد این جنگ بود.
عارف تاکید کرد: مردم حتی هنگام نقد و اعتراض، در برابر دشمنان متحد ماندند و نشان دادند اختلافنظر داخلی به معنای تقابل با نظام نیست. او با یادآوری اینکه رژیم صهیونیستی و پشتیبانش آمریکا به هیچ تعهدی پایبند نبودهاند، افزود: تجربه مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و تحمیل جنگ ۱۲ روزه در بحبوحه همین مذاکرات، مهر تأییدی بر این واقعیت است.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد آتشبس فعلی به معنای پایان کامل خطر نیست و باید آمادگی کشور با بهرهگیری از فناوریهای علمی و دستاوردهای بومی و تداوم وحدت ملی، روزبهروز تقویت شود. وی رسانههایی مانند ایرنا را دارای نقشی کلیدی در مدیریت گفتمان وفاق ملی و اجماع دانست و افزود: دشمن طی ۲۴ ساعت بیشتر از هر پروژه رسانهای، وفاق ملی ایجاد کرد و این سرمایه باید حفظ شود.
عارف راه استمرار همبستگی را بازنگری و اصلاح واقعبینانه سیاستها و عملکردهای چهار دهه گذشته دانسته، خواستار آسیبشناسی و تدوین روایتهای مختلف از جنگ اخیر توسط همه دستگاهها شد تا ضعفها و کاستیها برای خدمتگزار واقعی بودن، شناسایی و رفع شوند. او بر بهرهگیری از ظرفیت انتقاد صادقانه، مشارکت نخبگان و مردم و انتقال تجربیات ارزشمند برای تضمین انسجام ملی در آینده تأکید کرد.

