پس از سه جلسه در صحن و پنج نشست کارشناسی، مجمع تشخیص مصلحت نظام سرانجام با الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو موافقت کرد؛ اما مشروط.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ به ریاست آیتالله صادق آملی لاریجانی و با حضور سران قوا، اکثریت اعضای مجمع، اعضای شورای نگهبان و وزرای اقتصادی و خارجه، با بررسی دقیق ایرادات، در نهایت با عضویت مشروط ایران در کنوانسیون پالرمو موافقت کرد.
پیش از این نیز مجلس شورای اسلامی با ۵ شرط لایحه پالرمو را تصویب و شورای نگهبان آن را تأیید کرده بود. مجمع پس از بررسی ۱۱ ایراد هیأت عالی نظارت و بحثهای جدی میان موافقان و مخالفان، با رأی موافق سهپنجم اعضا، رأی به تصویب مشروط این کنوانسیون داد.
بر اساس ماده واحده لایحه، دولت جمهوری اسلامی ایران مجاز است با رعایت شروط تعیینشده از سوی مجلس شورای اسلامی، به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی (پالرمو) بپیوندد. جمهوری اسلامی اعلام کرده این الحاق را در چارچوب قانون اساسی و مقررات داخلی خود اجرا خواهد کرد.
گفتنی است بررسی لایحه CFT نیز به عنوان دیگر موضوع مورد اختلاف میان مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص، در جلسات آینده مجمع در دستور کار قرار دارد.
