مشارکت هلدینگ دانش‌بنیان در ساخت سیکلوترون و راه‌اندازی دهکده سلامت/خدماتی برای حفظ نخبگان

دکتر مهدی اسلام‌پناه، مدیر عامل این هلدینگ دانش بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، این هلدینگ دانش‌بنیان را یک شرکت مادر تخصصی و سازمان توسعه‌ای در حوزه فعالیت‌های دانش‌بنیان توصیف کرد و افزود: این مجموعه از طرح‌ها و ایده‌های استارتاپی که در اکوسیستم تحقیق و توسعه کشور و بر اساس نیازهای فناورانه کشور اجرایی شده باشد، حمایت می‌کند.

وی حمایت‌های این هلدینگ را از برگزاری رویدادهای فناورانه تا داوری طرح‌ها و آموزش‌ها و رساندن طرح‌ها به شتابدهنده‌ها دانست و اظهار کرد: علاوه بر آن ما صندوق پژوهش و فناوری را در این مجموعه راه‌اندازی کرده‌ایم تا زنجیره ارزش را تکمیل کند؛ چرا که این صندوق با صدور انواع ضمانت‌نامه‌ها، تسهیلات و انواع خدمات کاهش ریسک فناوری، از صاحبان ایده حمایت می‌کند.

اسلام‌پناه با تاکید بر اینکه ما پس از اعطای تسهیلات به استارتاپ‌ها و صاحبان ایده آنها را رها نمی‌کنیم، خاطر نشان کرد: در این مجموعه ایده‌های فناوری تا مرحله تجاری‌سازی حمایت می‌شود تا محصولات دانش‌بنیان به بازار داخلی و صادرات برسد.

این فعال حوزه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان، یادآور شد: حمایت‌های اعطا شده عموما از سوی جوانان نخبه کشور جذب شده‌اند و در هاب‌هایی که از سوی این هلدینگ ایجاد شده،‌ فعالیت‌های دانشی خود را ادامه می‌دهند.

وی انتهای حمایت‌های این هلدینگ را پس از تشکیل شرکت‌های “های‌تک” کوچک و متوسط دانست و اضافه کرد: در این راستا باشگاهی از نخبگان و فناوران راه‌اندازی کردیم که در آن مجموعه‌ای از حمایت‌ها برای حفظ نخبگان در کشور ارائه می‌شود.

اسلام‌پناه فعالیت‌های بین‌المللی را از دیگر اعتماد نو به نقل از برنامه‌های اجرایی این هلدینگ نام برد و یادآور شد: ما پذیرفته‌ایم که روابط علمی و فناوری در حوزه بین‌الملل در کنار سایر کشورها اتفاق می‌افتد؛ از این رو حتما به واردات علم و تکنولوژی و بهره‌گیری از رفتارهای فناورانه برای اقتصاد دانشی نیازمندیم.

حکم جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی قطعی شد/ محکومیت زیباحالت منفرد به ۲۵ سال حبس
هم اکنون بخوانید

وی با تاکید بر اینکه راه نجات اقتصاد کشور مبتنی بر رفتارهای “های‌تک”، فناور و جوانان است، گفت: شرکت‌های “های‌تک” می‌توانند وضعیت کنونی کشور را به وضعیت بسیار متفاوت‌تر تبدیل کنند.

تفاوت فعالیت‌های هلدینگ با شتابدهنده

مدیر عامل این هلدینگ در خصوص تفاوت‌های هلدینگ با شرکت‌های دانش‌بنیان، توضیح داد: هلدینگ یک شرکت مادر تخصصی و یک مجموعه جامعی است که در آن همه خدمات ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: ولی شتاب‌دهنده‌ها یکی از مجموعه‌های ذیل هلدینگ است که به پشتوانه منابع مالی هلدینگ را برای آموزش گروه‌ها، تیم‌های فناور و تکمیل رفتارهای استارتاپی از نوع “استارتاپ‌ویکند” دارد.

خدماتی که برای حفظ نخبگان ارائه می‌شود

اسلام‌پناه با تاکید بر اینکه مجموعه خدماتی که به نیروهای دانشی ارائه می‌شود، باید به گونه‌ای باشد که نیروهای نخبه درگیر مسایل دانشی شوند، ادامه داد: راه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت از نخبگان و جوانان خلاق است و ما در این هلدینگ همه این موارد را پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی ابزارهای حمایتی این هلدینگ را از اعطای تسهیلات تا بیمه، ایجاد شغل متناسب، اعطای پسادکتری تحصیلی، بورسیه‌های تحصیلی و فرصت‌های مطالعاتی دانست و تاکید کرد: اعتقاد داریم که NGO ها و مجموعه‌های عمومی می‌توانند متولی اصلی حمایت از نخبگان باشند، ضمن آنکه باید توجه شود که همه ابزارهای حمایت از نخبگان کشور مادی نیست؛ بلکه ایجاد اعتماد، شنیده شدن و بها دادن به آنها و رعایت حقوق نخبگانی از مهمترین ابزارهای حمایت به شمار می‌روند.

به گفته وی با ظرفیت‌های دانشی موجود در کشور می‌توانیم منطقه دانشی خاورمیانه را ایجاد کنیم. نخبگان نباید به حال خود رها شوند؛ چرا که در برابر مهاجرت آنها مسؤول هستیم.

بهره‌مندی مالی استارتاپ‌ها از هلدینگ دانش‌بنیان

وی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۳۰ شرکت با ما همکاری دارند؛ ضمن آنکه در سال جاری بیش از ۴۰۲ طرح در اکوسیستم تحقیق و توسعه این هلدینگ مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌اند.

سقوط هواپیمای دو نفره در شرق تهران تکذیب شد
هم اکنون بخوانید

اسلام‌پناه با بیان اینکه تعدادی از این طرح‌ها مردود شدند و برخی از آنها نیز نیاز به تکمیل شدن دارند، اظهار کرد: از طرح‌های پذیرش شده با روش‌هایی چون اعطای تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه، ارائه خدمات آزمایشگاهی، فرصت مطالعاتی، تهیه مواد اولیه و اعطای گرنت حمایت خواهد شد.

صندوق پژوهش و فناوری

اسلام‌پناه، محل استقرار صندوق پژوهش و فناوری‌های نوین این هلدینگ را در صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و خاطر نشان کرد: سرمایه اسمی این صندوق در سال ۱۳۹۴ به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان بوده است. ولی از محل سرمایه اسمی تسهیلات پرداخت نمی‌شود، بلکه از محل اعتباری که به این سرمایه واگذار می‌شود، تسهیلات به متقاضیان اعطا خواهد شد.

وی ادامه داد: این صندوق تاکنون بر روی بیش از ۱۲ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است که از آن جمله می‌توان به سرمایه‌گذاری دهکده سلامت “شاندیز” با حجم ۵۰۰ میلیارد تومان اشاره کرد.

اسلام‌پناه دهکده سلامت شاندیز را اولین دهکده سلامت ایران دانست و گفت: این دهکده در زمینه‌های سلامت، دارو، زیست دارو، نگهداری سالمند و میانسال‌پروری، خدمات هلی‌شات، پرستاری، توریسم درمانی و زیست بوم بایو تکنولوژی فعال است.

وی سرمایه‌گذاری بر روی سیکلوترون را از دیگر اقدامات صندوق این هلدینگ نام برد و یادآور شد: در همکاری با جهاد دانشگاهی اقدام به راه‌اندازی بانک ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف نوزادان کردیم و این بانک تاکنون موفق به ذخیره‌سازی بیش از ۱۰۰ هزار نمونه شده است. بانک خون بندناف شرایطی را فراهم می‌کند تا سلول‌های بنیادی موجود در خون بندناف تحت شرایط خاصی جمع‌آوری و در بانکی ذخیره شود تا درصورت نیاز فرد به سلول‌های بنیادی، از آن برای پیوند بهره ببرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا