چرا نحوه مواجهه رسانه‌ها با محمدعلی نجفی حاشیه‌ساز شد؟

البته در این میان، موج انتقادها به عملکرد برخی از رسانه‌ها و به‌ویژه صداوسیما در پوشش اخبار اعتراف محمدعلی نجفی به قتل همسر دومش، دامن تمام پایگاه خبریان حوادث را گرفت و این پرسش را مطرح کرد که تا چه اندازه رفتار پایگاه خبریان در مواجهه با این خبر، با معیارهای اخلاق و اصول حرفه‌ای رسانه هم‌خوانی داشته است؟

رضا قوی‌فکر، روزنامه‌نگار پیشکسوت که تجربه پایگاه خبریی در حوزه حوادث روزنامه «کیهان» را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد، در گفت‌وگویی با ایسنا در این زمینه می‌گوید: متأسفانه یکی از مشکلات ما این است که پایگاه خبری متخصص در هیچ حوزه‌ای نداریم. در حالی که در گذشته اینچنین نبود و وقتی پایگاه خبریان وارد تحریریه‌ها می‌شدند، اغلب به سرویس حوادث می‌رفتند؛ چراکه در این سرویس تمام عناصر خبری وجود داشت و این فرصت را برای افراد تازه‌کار فراهم می‌کرد که خبر را تجربه کنند. وقتی پایگاه خبری کار یاد می‌گرفت و نشان می‌داد در چه زمینه‌هایی استعداد دارد، به حوزه‌های دیگر فرستاده می‌شد.

او ادامه می‌دهد: ممکن است برخی تصور کنند که پایگاه خبریی حوادث کار ساده‌ای است، اما در واقعیت اصلاً اینچنین نیست. پایگاه خبریی حوادث بسیار کار حساسی است و پایگاه خبری باید به‌خوبی نحوه مواجهه و برخورد با متهم را بداند. هیچ پایگاه خبریی حق ندارد فردی را که همانند آقای نجفی اعتراف کرده است را تا زمان برگزاری دادگاه، محکوم کند.

قوی‌فکر با بیان اینکه «برخورد رسانه‌ها در پوشش اخبار محمدعلی نجفی مناسب نبود»، به گزارش‌های صداوسیما که در روزهای اخیر با انتقادهای زیادی همراه شده بود، اشاره و خاطرنشان می‌کند: به نظرم هر موضوعی باید در جایگاه خودش مورد بررسی قرار بگیرد. به هر حال آقای نجفی زمانی وزیر این مملکت بوده است. پایگاه خبریی که زمانی برای مصاحبه پشت در اتاق او ایستاده بود، امروز حق ندارد پشت به او بایستد و اسلحه‌ای را که هنوز مشخص و اثبات نشده که اصلاً دست آقای نجفی به آن خورده است یا نه را دست بگیرد و نشان بدهد.

فعالیت میادین و بازارهای میوه و تره بار در تعطیلات 6 روزه تهران
هم اکنون بخوانید

او اضافه می‌کند: من زمانی پایگاه خبری حوادث بودم و خوب یادم است که آلت جرم را نمی‌توان به این راحتی در دست گرفت. آلت قتاله باید بدون اینکه دست‌خورده شود به دادگاه فرستاده شود. برخی از رسانه‌ها فراموش کرده‌اند که آقای نجفی امروز متهم به قتل است، ولی هنوز موضوعی ثابت نشده است. حتی اگر ثابت هم بشود، حرمت این آدم به جای خود و کاری که انجام داده هم به جای خود است. زیر سوال بردن حرمت این فرد هیچ ارتباطی به اتهام او ندارد. از طرفی هم بررسی اتهام این فرد برعهده پایگاه خبری نیست، بلکه برعهده دادگاه است که در این مورد اظهار نظر کند.

این روزنامه‌نگار پیشکسوت می‌گوید: صرف اینکه فردی اعتراف به قتل کند، دلیل بر قاتل بودن او نیست. به همین خاطر هم تا زمان برگزاری دادگاه هیچ رسانه‌ای نمی‌توان آقای نجفی را محکوم به قتل بداند. این موضوع نه فقط برای آقای نجفی، بلکه برای هر متهم دیگری باید در نظر گرفته و حرمت او تا زمان برگزاری دادگاه حفظ شود. اینکه پایگاه خبریی به آقای نجفی که زمانی در این مملکت جایگاهی داشته است، پشت کند و فشنگ‌ها را بشمرد، صحنه مشمئزکننده‌ای است که اصلاً با اصول حرفه‌ای همخوانی ندارد.

قوی‌فکر همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره انتقادهایی که به سایر پایگاه خبریان درباره نحوه پرسش و پاسخ با محمدعلی نجفی مطرح شده است، می‌گوید: واقعیت این است که در همه جای دنیا برای پایگاه خبری، خبر و جذابیت خبری مهم است و اتفاقی هم که برای آقای نجفی افتاده است طبیعتاً سوژه خبری جذابی است، اما باید به این نکته توجه کرد که پرداختن به این سوژه نباید باعث توهین به متهم بشود یا اینکه حرمت او زیر سوال برود. پایگاه خبری حق دارد به دلیلی جذاب بودن خبر به آن بپردازد و جلوه ویژه‌تری هم به خبر بدهد، اما در عین حال باید حرمت متهم حفظ شود.

انهدام یک باند بزرگ قاچاق مواد مخدر در هرمزگان
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + 8 =

دکمه بازگشت به بالا