ایران هدف شدیدترین رژیم راستی آزمایی در جهان قرار دارد

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران با بسیاری از محدودیت‌ها در رابطه با اعتماد نو به نقل از برنامه اتمی‌اش موافقت کرده است.

به گزارش اعتماد نو، وبسایت آژانس گزارش داد: یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست راهبردی بلد (Bled Strategic Forum) گفت: ایران با بسیاری از محدودیت‌ها در رابطه با اعتماد نو به نقل از برنامه اتمی‌اش موافقت کرده است.

وی افزود:  من باید در اینجا به دو موضوع اشاره داشته باشم؛ یک موضوع به چالش‌های تکثیر سلاح های هسته ای و موضوع دیگر به استفاده کشورهای در حال توسعه از فن آوری هسته‌ای مربوط می شود.

وی ادامه داد:  دو سال پیش آژانس بین المللی انرژی اتمی نقش مهمی را بازی کرد و سبب ایجاد یک توافق مهم بین المللی در رابطه با اعتماد نو به نقل از برنامه اتمی ایران موسوم به طرح جامع اقدام مشترک شد. آژانس در حال حاضر در حال راستی آزمایی و نظارت بر عمل ایران به تعهداتش بر اساس توافق است و به منزله چشم ها و گوش های جامعه بین المللی عمل می کند. طرح جامع اقدام مشترک نشانه شفافی از تقویت راستی آزمایی اتمی است. ایران هدف شدیدترین رژیم راستی آزمایی در جهان قرار دارد. بازرسان ما بیست و چهارساعته و هفت روز هفته بر این موضوع نظارت دارند. ما تاسیسات اتمی را به طور دائم و به وسیله دوربین های نصب شده و دیگر تجهیزات رصد می کنیم.

آمانو گفت: ایران با بسیاری از محدودیت ها در رابطه با اعتماد نو به نقل از برنامه اتمی‌اش موافقت کرده است.این اعتماد نو به نقل از برنامه هم اکنون محدودتر از گذشته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی دسترسی خود را به سایت ها و اطلاعات افزایش داده است. مورد ایران نشان می دهد حتی مسائل چالش زا و پیچیده را می توان در حالتی که اگر همه طرف‌ها به گفت‌وگو و مذاکره متعهد باشند رفع کرد. فقط نباید به دنبال مذاکره صرف بود بلکه مذاکره باید با هدف رسیدن به نتیجه انجام شود. آژانس بین المللی انرژی اتمی توانست سهم مهمی در این رابطه داشته باشد و اطمینان تمامی طرف‌ها را با  تکیه بر دستورالعمل فنی خود و نه سرگردان کردن آن در سیاست، حفظ کند.

افزایش همکاری نظامی از اولویت‌های مهم نیروهای مسلح ایران با تاجیکستان است
هم اکنون بخوانید

 

 

منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 20 =

دکمه بازگشت به بالا