خاک مناطق سیل‌زده را هدر ندهیم

هوشنگ جزی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر دستگاه‌های مسئول در حال تخلیه خاک و رسوبات از مناطق مسکونی و خانه‌های شهرهای سیل‌زده هستند، اظهار کرد: در گزارش مسئولان بیشتر به این نکته اشاره می‌شود که خاک و رسوبات از داخل مناطق سیل‌زده تخلیه شده است اما گزارشی از اینکه این خاک و رسوبات در کجا ریخته می‌شود، در دسترس نیست.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اعتماد نو به نقل از برنامه‌ای برای استفاده مجدد از خاکی که سیل آن را شسته و به پایین دست آورده است نداریم، تصریح کرد: اگر این خاک صرفا برای تخلیه سریع به آبراهه‌ها و رودخانه‌ها ریخته شود با سیل‌های احتمالی بعدی مجدد به پایین‌دست و به سمت مناطق مسکونی حرکت می‌کند.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: متاسفانه برای مسائل این چنینی از پیش اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی نشده است و در حال حاضر نیز که در شرایط اضطرار قرار داریم، مردم انتطار دارند که خاک به‌سرعت از خانه و محل‌شان خارج شود. چنانچه از قبل برای این موضوع اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی کرده بودیم الان می‌توانستیم این خاک را به منطقه امن دپوی رسوبات منتقل کنیم.

به گفته جزی، سیل وقتی وارد مناطق دشتی می‌شود مواد مغذی خاک را با خود همراه می‌کند و در نتیجه خاک مناطق پایین‌دست را غنی‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه سیل‌های اخیر حجم زیادی خاک و رسوبات همراه خود داشتند، توصیه کرد که این خاک و رسوبات در رودخانه‌ها و آبراهه‌ها دپو نشود.

پیشنهادی برای ایجاد بانک اطلاعاتی هزینه‌های قربانیان اسیدپاشی
هم اکنون بخوانید

جزی در پایان تاکید کرد: هنگام تخلیه خاک مناطق سیل‌زده می‌توان آن‌ها را به مناطق امن دپو منتقل و از آن‌ها برای کشاورزی، فعالیت‌های صنعتی مانند آجرپزی یا در مناطقی که خاک آن‌ها از دست رفته است، استفاده کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 14 =

دکمه بازگشت به بالا