به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، اگر از نظر روحی و رفتاری نخواهیم قهرمانان کشتی را با هم قیاس کنیم، اما چند سالی است که بار روانی کشتی ایران روی دوش حسن یزدانی است، درست مثل آن سالهایی که این بار سنگین را جهان پهلوان تختی روی دوش خود احساس میکرد، به طوریکه زمان ناکامی دوست نداشت از خجالت به کشور برگردد.
دههها بعد از غلامرضا تختی، حالا این حسن یزدانی است که بار سنگین انتظار یک ملت را روی دوش خود احساس میکند، انتظاری که از او فقط طلا میخواهد و شاید همین حجم بالای انتظار، استرسی برای قهرمان جهان و المپیک درست کرده بود که کشتیاش با تیلور به آن شکل گره میخورد. هرچند که به همان اندازهای که لقب «پادشاه» برازنده حسن یزدانی است، لقب «جادوگر» که اتحادیه جهانی کشتی به قهرمان آمریکایی داده، با روحیات و سبک مبارزه تیلور همخوانی دارد.
دو قهرمان باهوش کشتی دنیا، یکی از ایران و دیگری از آمریکا. هرچند دوست داریم حسن یزدانی را به لحاظ فنی بالاتر از تیلور بدانیم، اما نتایج کشتیهای رودررو و کارنامه کشتیگیر آمریکایی نیز به اندازهای سنگین است که کفه دو ترازو آنقدرها هم به سود یکی بالا و پایین نشود.
حسن یزدانی از سال ۲۰۱۵ که کارش را در تیم ملی بزرگسالان ایران شروع کرده، به صورت متوالی هم صاحب دوبنده تیم ملی شده و هم صاحب عنوان شده است. او سال ۲۰۱۵ به مدال نقره جهان رسید، دو مدال از مجموع ۷ مدال او تا امروز، در وزنی غیر از ۸۶ کیلوگرم بوده و سه مدال از ۷ مدالش طلا نبوده است.
سال ۲۰۱۵ در لاسوگاس مدال نقره وزن ۷۰ کیلو و در المپیک ۲۰۱۶ ریو هم مدال طلای وزن ۷۴ کیلوگرم را با شکست انور گدویف روس به خود اختصاص داد و از آن روز، به کشتیگیری تبدیل شد که همه نگاهها را به خود جلب کرده است.
سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ در غیاب دیوید تیلور قهرمان ۸۶ کیلوگرم جهان شد، سال ۲۰۱۸ اما به این حریف در دور مقدماتی باخت تا به مدال برنز جهان برسد. پیش از آن، او در جامجهانی کرمانشاه مغلوب تیلور شده بود. در بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو که البته در سال ۲۰۲۱ به انجام رسید، هرچند حسن یزدانی فاصلهای با پیروزی نداشت، اما برای سومین بار مغلوب حریف آمریکایی شد که البته دو ماه بعد انتقام شکستهای قبلی را از تیلور در مسابقات جهانی اسلو گرفت.
یزدانی که همچنان نزدیکترین کشتیگیر به رکورد دوطلایی شدن در المپیک است، یک طلا و یک نقره المپیک را در کارنامه دارد، سه طلا، یک نقره و یک برنز جهان نیز از دیگر عناوین اوست و در بلگراد به دنبال کسب هشتمین مدال و پنجمین طلایش خواهد بود.
بعد از المپیک، حسن یزدانی در هر رویدادی که تیلور حضور نداشته، بدون رقیب و با امتیاز فنی بالا قهرمان شده است، جادوگر در ۸۶ کیلو حضور دارد تا فنیترین و محبوبترین کشتیگیر دهه اخیر ایران نیز با چالش مواجه شود، چالشی که به دست او و کمک مربیان و آنالیز حریف در اسلو حل شد و حالا مصاف دیگری از دو حریف در پیش است.
یک طرف یزدانی است که برخی کارشناسان معتقدند راه بردن تیلور را پیدا کرده و از آن بار ذهنی سنگین توالی شکست برابر این حریف رهایی یافته و از آن سو، تیلور که دوست ندارد قهرمان ایرانی دستش را خوانده و اگر یک شکست دیگر مقابل حسن یزدانی تجربه کند، شاید دیگر کارش تمام شود و باید تا المپیک ۲۰۲۴ پاریس قید طلا را بزند.
حسن یزدانی اما بار سنگین انتظار یک ملت را همچنان روی دوش خود احساس میکند، با وجودی که تیم اسلو نشان داد که حالا کشتی آزاد ایران یک تیم یکدست در اختیار دارد که همه میتوانند روی سکو بروند و مدال بگیرند، اما همچنان مردم تعصب خاصی روی حسن یزدانی داشته و او را گونه دیگری دنبال میکنند.
انتهای پیام/