واکسن ایرانی ویژۀ ماهی سی‌باس در راه است؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، دکتر احمد عرفان‌منش مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس از اجرای طرح تحقیقاتی تولید آزمایشگاهی واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس در سازمان جهاددانشگاهی تهران خبر داد و گفت: استفاده از باکتری‌های بومی موجود در منطقه و نزدیکی محل تولید و بازار مصرف و نیز استفاده از بیوتکنولوژی در تولید این محصول از ویژگی‌های مهم این فن‌آوری است.

وی درباره ضرورت اجرای این طرح پژوهشی در کشور گفت: با توجه به این که در برنامه توسعه کشور بر برنامه امنیت غذایی و استفاده از ظرفیت دریا برای تولید پروتئین توسط آبزیان تأکید شده است و از انجایی که توسعه آبزی‌پروری در دریا، توسعه بیماری‌ها را به‌دنبال خواهد داشت و یکی از بیماری‌های مهم پرورش ماهی در قفس، بیماری ویبریوزیس است که با انجام این طرح قصد داریم واکسن مناسب برای پیشگیری از بروز این بیماری را تولید کرده تا در افزایش امنیت مورد نیاز در توسعه آبزی‌پروری در کشور کمک موثری ارائه دهیم.

مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس خاطرنشان کرد: این طرح در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و براساس پیش‌بینی‌ها، این طرح تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید. از هم‌اکنون رایزنی برای استفاده از نتایج آن با بخش خصوصی و با پرورش‌دهندگان ماهی در خلیج‌فارس آغاز شده است.

دکتر عرفان‌منش ادامه داد: اصولا از نتایج به دست آمده از این طرح انتظار ایجاد دانش فنی برای تولید واکسن ضد بیماری ویبریوزیس را داریم که اگر نتایج مطلوب باشند، تولید با استفاده از امکانات بخش خصوصی و یا واگذاری دانش فنی برای تولید محصول از برنامه‌های آتی جهاددانشگاهی برای این طرح است.

حوزه آموزش و نوآوری‌های اجتماعی با حمایت از طرح‌های خلاق و دانش‌بنیان رونق می‌گیرد
هم اکنون بخوانید

وی درباره مشکلات و موانع موجود در مسیر اجرای این طرح پژوهشی گفت: هر چند تولید چنین محصولی در شرایط اقتصادی کشور و با وجود تحریم‌های ظالمانه با مشکلاتی مواجه است اما تلاش شده تا با استفاده از امکانات و تجهیزات بومی، بر مشکلات غلبه کنیم.

مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس افزود: نبود فرهنگ مناسب برای مصرف واکسن از مشکلات جدی در کشور است. از این‌رو مصرف چنین محصولی با مقاومت مزرعه‌داران مواجه می‌شود به‌طوری که بجای آن از آنتی‌بیوتیک‌ها برای مبارزه با بیماری استفاده می‌کنند که نتیجه آن کاهش بهره‌وری، آسیب به سلامت غذا و تخریب محیط زیست خواهد بود.

دکتر عرفان‌منش افزود: برای پیشگیری از این عوارض، رایزنی با سازمان‌های اجرایی مانند سازمان دامپزشکی کشور و سازمان شیلات برای ابلاغ دستورالعمل اجبار مصرف واکسن برای تولید در قفس ادامه دارد و امید می‌رود مانند کشورهای پیشرو در این صنعت، واکسن جزء لاینفک تولید ماهی در آب‌های آزاد باشد.

وی یادآور شد: بر اساس رویکرد جهاددانشگاهی انتظار می‌رود این سازمان بتواند در بهره‌مندی از دانش‌های فنی موجود در کشور برای ارتقای رفاه، سلامت و اقتصاد جامعه برنامه جامعی را تقدیم کند که قاعدتاً نخبگان و متفکرین در اجرایی شدن آن نقش کلیدی دارند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =

دکمه بازگشت به بالا