به گزارش برنا به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف ایران، دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: یکی از مشکلاتی که در بازار ایران داریم قیمتگذاری دولتی در برخی از رستههای صنفی است و نان و نانوایی نیز از آن جمله است. واضح است که قیمتگذاریهای دستوری بدون در نظر گرفتن هزینههای نانوایان منطقی نیست. از سوی دیگر قوت غالب مردم ایران است و این مورد به ویژه در قشر کم درآمد حساسیت بالایی دارد. بر این اساس ستاد تنظیم بازار جلساتی به منظور بررسی هزینههای تامین نان داشته است.
محمد باقر مجتبایی افزود: اتاق اصناف ایران در این ستاد اعلام کرده است که هزینه های نانوایان طی یک سال گذشته افزایش یافته است و تنها قیمت آرد ثابت مانده است. این در حالی است که نرخ آرد تنها ۲۵ درصد هزینه نانوایان را شامل می شود. به عنوان مثال اجاره مغازه ها بیش از ۴۰ درصد، دستمزد کارگر طبق قانون کار ۳۹ درصد و هزینه انرژی که مربوط به خود دولت است افزایش یافتهاند.
وی ادامه داد: لذا در نشستی با حضور اعضای کارگروه نانوایان اتاق اصناف ایران ریز هزینه های نانوایان را در جدولی تدوین و احصا کردیم و بر این اساس مشخص شد حتی با وجود نادیده گرفتن برخی از موارد، باز هم ۷۰- ۸۰ درصد هزینه های نانوایان در نرخ مصوب نان دیده نشده است و از این رو نانوایان ضررده شدهاند. این در حالی است که نانوایان از زحمت کش ترین افراد جامعه هستند و در گرمای شدید کار می کنند.
مجتبایی گفت: لذا اتاق اصناف ایران در ستاد تنظیم بازار خواستار اتخاذ تصمیمات مناسبی شده است تا ضمن حمایت از مردم و جلوگیری از افزایش هزینه های سبد خانوار، مانع از تعطیلی نانوایی ها شویم. در همین راستا و بنابر صورتجلسه آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار و طبق پیشنهاد اتاق اصناف ایران مقرر شد تا ریز هزینه های قیمت تمام شده انواع نان در سطح کشور را احصاء کرده و به وزارت جهاد کشاورزی ارائه کنیم و در نهایت در ستاد تنظیم بازار جمع بندی شود.
دبیر کل اتاق اصناف ایران اظهار کرد: لذا در جلسه ای با همین محوریت ریز هزینه های نانوایان از جمله نان های سنگک، لواش و بربری مورد بررسی قرار گرفت و به زودی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت.