به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تحقیقات ۱۷ سازمان رسانه ای تحت رهبری گروه پایگاه خبریی غیرانتفاعی فوربیدن استوریز (Forbidden Stories ) مستقر در پاریس، که نتایجش روز یکشنبه منتشر شد نشان داد که این جاسوس افزار ساخته شده و تحت لیسانس شرکت NSO رژیم صهیونیستی برای هک کردن موفقیت آمیز و ناموفق ۳۷ دستگاه اسمارت فون متعلق به پایگاه خبریان، مقامهای دولتی و فعالان حقوق بشری مورد استفاده قرار گرفته است.
مدیاپارت روز دوشنبه در چند سری توئیت اعلام داشت که سرویس های مخفی مراکش از پگاسوس برای جاسوسی کردن از تلفنهای همراه دو نفر از پایگاه خبریانش استفاده کرده اند.
مدیاپارت در یکی از توئیتهایش نوشت: تنها راه پی بردن به عمق موضوع این است که مقامهای قضایی تحقیقاتی مستقل را درباره جاسوسی گسترده سازماندهی شده از سوی مراکش در فرانسه به عمل بیاورند.
مراکش به انتشار یک بیانیه رسمی پرداخته و در آن به رد آنچه که “اتهامات غلط و بی اساس” خواند پرداخت.
در بیانیه دادستان پاریس نام مراکش ذکر نشده اما این بیانیه تصریح داشته که این دادستانی بعد از دریافت شکایت از سوی مدیاپارت و پایگاه خبریانش تصمیم به گشایش تحقیقات گرفته است. این تحقیقات سری جرایم بالقوه مرتبط با جاسوسی سایبری را مورد بررسی قرار داده است.
روزنامه گاردین، یکی از رسانه های دخیل در تحقیقات، اظهار کرد، این تحقیقات حاکی از “سوءاستفاده مداوم و گسترده” از نرم افزار هک NSO است که به عنوان بدافزار توصیف شده و اسمارت فونها را با هدف استخراج پیامها، عکسها و ایمیلها، و سوابق تماس تلفنی آلوده کرده و مخفیانه میکروفن آنها را فعال می کند.
شرکت NSO اعلام کرده که محصولش با هدف استفاده از نهادهای اطلاعاتی و ضابط قانون دولتی که سوابقشان بررسی شده برای مبارزه با تروریسم و جرایم در نظر گرفته شده است. این شرکت در بیانیه ای گزارش فوربیدن استوریز و شرکایش را رد کرد.
انتهای پیام