به گزارش ایسنا، تاریخ معاصر ایران شاهد یک حرکت اجتماعی بزرگ و به همبسته است. همانند یک انسان که متولد میشود، رشد میکند به بلوغ میرسد. مطالعه این تاریخ تمام راه و چاهها را تا رسیدن به بلوغ به انسان مینمایاند. زندگی کسانی که همقدم این تاریخ رشد کردهاند نیز خودش یک تاریخ است؛ تاریخی پر از تأمل.
سرهنگ محمدعلی پردل کسی است که همپای این تاریخ از سال۱۳۲۷ تا ۱۳۹۷ سیر کرده و در حقیقت خود یک تاریخ است؛ پر از درسها و عبرتها.
این اثر، هم از سادگی و زلالی زندگی روستایی قبل از هیاهوی طبل میانتهی صنعت نشانی دارد، هم از فریادهای برآمده از قلبهای روشن علیه ظلم و گامهای استوار به سوی روشنایی در عصر مبارزات قبل از انقلاب، هم از جانبازیها و ایثارگریهای دوران دفاع مقدس، و هم از پایداریها و روشن نگاه داشتن چراغ عشق به حق در ظلمت اسارت.
کتاب در چهار فصل «قبل از انقلاب»،» از پیروزی انقلاب تا اسارت»، «اسارت» و «آزادی» تدوین شدهاست. وقایع به ترتیب زمان وقوع چیده شدهاند. در فصل اول، خاطرات راوی از دروس تفسیر آیتالله العظمی سید علی خامنهای و اقامه جماعت ایشان در مساجد گوناگون و ارشادات و مبارزات ایشان اهمیت ویژه دارد.
در فصل دوم، حضور راوی در دو عملیات بزرگ «والفجر۳ » و «خیبر» و ذکر خاطراتی از سرداران بزرگ اسلام بهویژه شهید غلامرضا پروانه اهمیت خاصی دارد.
در فصل سوم هم تشکیل سازمانی قوی و مخفی به همت اسرای اردوگاه موصل ۲ و نمایش قدرت ایمان و آزادگی در غربت کفر و اسارت، حماسهای کمنظیر است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
دستنوشتههای روی دیوارها نشان میداد که قبل از ما اسرایی آنجا بودهاند و منتقل شدهاند. اسرای قبل از ما توصیه کردهبودند که هیچگاه فکر فرار به سرمان نزند، چون هیچ راهی نیست و برای همه مشکل درست میشود. همچنین نوشته بودند که به هیچکدام از عراقیها اعتماد نکنید. شاید بیایند بگویند ما شیعهایم، از کربلاییم، حرفشان را قبول نکنید. اینها همهشان سروته یک کرباساند.
انتهای پیام