تاثیر گیاهخواری بر نوع حاد کووید ۱۹

به گزارش ایسنا، بنا بر یافته‌های این مطالعه که در نشریه پزشکی انگلیسی تغذیه، پیشگیری و سلامت (The BMJ Nutrition, Prevention and Health) منتشر شده و داده‌های کارکنان بخش درمان شش کشور جهان از جمله انگلیس را بررسی کرده است، گیاهخوارها ۷۳ درصد کمتر به نوع وخیم کرونا مبتلا می‌شوند و ماهی‌خوارها در مقایسه با کسانی که گوشت قرمز و سفید می‌خورند، ۵۹ درصد کمتر بیمار و بدحال می‌شوند.

به نظر می‌رسد اعتماد نو به نقل از برنامه‌های غذایی با کربوهیدرات پایین و پروتئین بالا با افزایش احتمال ابتلا به نوع متوسط تا وخیم بیماری مرتبط باشند، هرچند یافته‌ها در این مورد از نظر آماری قابل‌ملاحظه نیست.

این مطالعه متشکل از پرسشنامه‌ای آنلاین برای بررسی ارتباط میان این بیماری‌ تنفسی و اعتماد نو به نقل از برنامه‌ غذایی بود و از ۲۳۰۰ نفر که به کرونا مبتلا نشده بودند و ۵۶۸ نفر که مبتلا شده بودند نظرسنجی شد.

از میان کسانی که به کوویدـ‌۱۹ مبتلا شده بودند، ۱۳۸ نفر بروز علائم متوسط تا وخیم را گزارش کردند، در حالی که ۴۳۰ نفر گفتند بروز بیماری در آن‌ها خفیف یا بسیار خفیف بود.

از شرکت‌کنندگان خواسته شد اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی را که در سال قبل از ابتلا به کووید داشتند در نظر بگیرند و ۱۱ گزینه داده شد: غذاهای کامل و فراوری‌نشده، اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی گیاهی؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی کیتو؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی گیاهخواری؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی مدیترانه‌ای؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی ماهی‌خواری؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی پالئو یا پارینه‌سنگی؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی کم‌چربی؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی با کربوهیدرات پایین؛ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی با پروتئین بالا؛ سایر موارد؛ هیچ‌کدام.

سهمیه سوخت مورد نیاز سرویس مدارس تامین خواهد شد
هم اکنون بخوانید

از ۵۶۸ نفر شرکت‌کننده‌ای که گفتند پیش‌تر بیمار شده بودند، فقط ۴۱ نفر گفتند که اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی گیاهی را دنبال کرده بودند و فقط ۴۶ نفر پس از رعایت اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی گیاهی یا ماهی‌خواری، بیمار و بدحال شده بودند.

به نوشته نویسندگان این مقاله در شش کشور، دنبال کردن اعتماد نو به نقل از برنامه‌های غذایی گیاهی یا ماهی‌خواری با احتمال پایین‌تری از بروز علائم متوسط تا وخیم کوویدـ‌۱۹ همراه بود.

اعتماد نو به نقل از برنامه‌های غذایی گیاهی یا ماهی‌خواری الگوهای غذایی سالمی‌اند، که می‌شود برای محافظت در مقابل نوع وخیم کوویدـ‌۱۹ در نظر گرفت.

گونتر کونله، پروفسور تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ردینگ، در همین زمینه گفت: از آغاز همه‌گیری جهانی، گمانه‌زنی‌های زیادی درباره تاثیر اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی بر میزان خطر بیماری مطرح بوده است.

این مطالعه سعی دارد به این پرسش پاسخ دهد، اما برخی محدودیت‌ها وجود دارد که باید در نظر گرفته شود: این مطالعه کاملا متکی به گزارش خود افراد است و داده‌های بسیاری نشان داده است که گزارش غذایی خود افراد قابل اطمینان نیست. در این پژوهش، از شرکت‌کنندگان درباره اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی‌شان پس از تشخیص کوویدـ‌۱۹ پرسیده شد، و این می‌تواند به گزارش‌های اشتباه بیشتری منجر شود، به‌خصوص از جانب شرکت‌کنندگانی که به ارتباط احتمالی میان اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی و بیماری علاقه‌مندند. 

در آخر اینکه پژوهش در کشورهای گوناگون با اعتماد نو به نقل از برنامه‌های غذایی بسیار متفاوت انجام شده است‌ــ اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی گیاهی در اسپانیا یا ایتالیا احتمالا با اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی عمدتا گیاهی در آلمان یا بریتانیا فرق دارد.

ویدئو / چند باور عمومی اشتباه درباره سرطان
هم اکنون بخوانید

هرچند به گفته پروفسور فرانسوا بلو، از موسسه ژنتیک یوسی‌ال، این مقاله گزارش کرده است پزشکانی که اعتماد نو به نقل از برنامه‌های غذایی گیاهی یا ماهی‌خواری دارند در صورت ابتلا، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کمتر در معرض خطر بروز علائم وخیم کوویدـ‌۱۹ قرار دارند.

به گزارش ایندیپندنت، وی می گوید: اندازه نمونه مورد بررسی مناسب است و به نظر می‌رسد تحلیل‌ها درست انجام شده است. شاید برای تایید ارتباط مستقیم سببی میان اعتماد نو به نقل از برنامه غذایی و شدت بروز بیماری کوویدـ‌۱۹ به راستی‌آزمایی و بررسی بیشتر نیاز باشد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا