رونمایی از کتابی درباره «بلندی‌های جولان» در نهاد ریاست جمهوری

به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از کتاب «اهمیة منطقة الجولان الإستراتیجیة من منظور امن إسرائیل و بقائها» صبح چهارشنبه به همت کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین نهاد ریاست جمهوری، دفتر سیاسی مقاومت اسلامی نُجَباء در ایران و موسسه ابناء الرسول و با حضور صلاح زواوی سفیر فلسطین در تهران، شفیق دیوب سفیر سوریه در تهران، سردارحسین دهقان مشاور فرمانده معظم کل قوا در حوزه صنایع دفاعی، آیت‌الله محمدحسن اختری مشاور رئیس جمهوری، خالد قدومی نماینده حماس، ناصر ابو شریف نماینده جهاد اسلامی، میرمسعود حسینیان مدیرکل خاورمیانه عربی و شمال آفریقای وزارت امور خارجه و همچنین جمعی از مسئولان در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در این مراسم علی شاکر مؤلف کتاب «اهمیة منطقة الجولان الإستراتیجیة من منظور امن إسرائیل و بقائها» با بیان اینکه «از دست دادن جولان، رژیم صهیونیستی را از حیث امنیت و بقا دچار مشکل می‌کند»، خاطرنشان کرد: به همین دلیل جنبش صهیونیسم در مانیفست خود که آگوست ۱۹۶۷ منتشر شد، اعلام کرد هیچ دولتی یهودی حق پس دادن این منطقه را ندارد.

وی با تشریح فرآیند تاریخی که به ارتقای جایگاه جولان در استراتژی امنیت ملی اسرائیل انجامیده است، اظهار کرد: این منطقه سرزمین مرتفعی است که فاصله کوتاهی با مراکز سیاسی و امنیتی حساس در سوریه، لبنان، فلسطین و حتی اردن دارد. فاصله جولان تا کاخ ریاست جمهوری سوریه در دمشق، کاخ ریاست جمهوری لبنان در بیروت، کاخ سلطنتی اردن در امان و بیت عاقیون نخست وزیری رژیم صهیونیستی در شهر قدس به ترتیب فاصله‌هایی نزدیک به ۵۰، ۶۰، ۸۵ و ۱۱۰ کیلومتر دارد.

ویدئو / اسرار باستان «فرعون نقره‌ای»
هم اکنون بخوانید

این نویسنده افزود: در ادبیات نظامی، برای موشک‌های رده بالستیک، فاصله‌ زیر ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلومتر، کوتاه برد قلمداد شده و لذا بلندی‌های جولان برای دولت یا رژیم مسیطر بر آن، برتری امنیتی کامل را به همراه دارد.

شاکر همچنین با بیان اینکه «اسرائیل تنها ٣٤ روز بعد از اشغال منطقه جولان، شهرک‌هایی در این منطقه تاسیس کرد که بعدها «ناحال» نام گرفت»، تاکید کرد: شاید در ابتدا این بحث، یک مساله عادی اجتماعی را به ذهن متبادر سازد، درحالی‌که دقیقاً بحث در مورد استراتژی است. صهیونیست‌ها پس از خدمت سربازی، موظفند تا ١٢ ماه در این شهرک‌ها به کشاورزی بپردازند؛ شهرک‌هایی که عمدتاً در خطوط مرزی جولان احداث شده‌اند.

وی ادامه داد: این بدین معناست که رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد یک منطقه حائل برای رفع کم عمقی استراتژیک سرزمین‌های اشغالی در فلسطین است. باید بدانیم که تقریباً ۷۰ درصد زیرساخت‌های مهم اسرائیل همچون فرودگاه بن گوریون، بزرگراه سراسری (معروف به بزرگراه ششم)، مسیر انتقال آب ملی و نیز خطوط فشار قوی در نوار باریکی از دریای مدیترانه و کرانه باختری به صورت فشرده قرار گرفته است. این رژیم همچنین با این اقدام، برای مجامع بین المللی و حقوق بشری، غیر امنیتی سازی کرد و برای طرف سوری استراتژی غیرنظامی نمایی را سرلوحه قرار داد.

این نویسنده در پایان طراحی استحکامات اسرائیل در بلندی‌های جولان را مبتنی بر اصل غافل‌گیری توصیف و تصریح کرد: با این که نشان داده می‌شود شهرک‌های صهیونیست‌نشین در این منطقه، غیرنظامی هستند، اما در واقع این شهرک‌ها پس از جنگ ١٩٧٣ به شبکه نظامی رژیم صهیونیستی وصل شدند تا در صورت بروز هرگونه تهدید یا حمله احتمالی همچون یک پایگاه نظامی خفته عمل کنند.

عیادت فرمانده کل سپاه از سردار فضلی
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 9 =

دکمه بازگشت به بالا