به گزارش ایسنا، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش اول مناظره تلویزیونی امروز سه شنبه کاندیداهای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره مدیریت میان بخشی اجزای دولت گفت: یکی از مشکلات ما در نظام اداری کشور که دولت سلام به دنبال اصلاح آن است، نحوه تقسیم وظایف است. ما وزارتخانه های بخشی، موضوعی و شوراهای بالادستی و نهادهایی را داریم که بعضا در بدنه دولت یا خارج از آن هستند که وظایفی شبیه به هم دارند. مثلا در حوزه فرهنگ ۳۸ سازمان فعال داریم و در آموزش، بهداشت و سلامت هم همین طور است.
وی افزود: همچنین برای فرار از پاسخگویی شوراهایی درست شده و مصوبات مد نظر در شوراها به تصویب می رسد که معلوم نیست مسئولیتش با کیست. لذا باید این را برای دولت بازطراحی کنیم. ما در نظر داریم که بودجه را به صورت منطقه ای توزیع کنیم و آن را در اختیار استانداران، فرمانداران و هیات وزیران قرار دهیم.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: در طراحی ما دولت پنج فرماندهی در پنج حوزه اصلی پیدا می کند که هر کدام از فرماندهان دبیر شورای عالی هم خواهند بود. با این روش خیلی از مصوبات مثل الان بلاتکلیف باقی نمی ماند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: مسائلی درباره سواد و علم روحانیت مطرح شد. ما نزد علمای اسلام دانشمندان بزرگی در رشته های اقتصاد و علوم انسانی داریم. خود من در بسیاری موضوعات تلمذ می کنم. لذا نباید ساحت علم را منحصر کرد.
****
قاضی زاده هاشمی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: ابتدا لازم است پیروزی تیم ملی فوتبال و تیم ملی والیبال را تبریک بگویم. البته شیطنتی در محل برگزاری مسابقه صورت گرفت که به نظرم باید وزارت خارجه به صورت قوی به آن ورود کند. ان شاءالله دولت “سلام” به عنوان یک دولت مقتدر اجازه چنین اتفاقاتی را نمی دهد. برخی از نهادهای بین المللی هر کاری دلشان خواست با ما کردند و پذیرفتیم.
وی افزود: این پیروزی ها نشان دهنده توانایی های جوانان است. امروز جوانان بهترین و شادترین سال های عمر خود را می گذرانند، اما پنج سال در یک اتاق به دلیل کنکور محصور هستند و بعد هم بحث سربازی و کیفیت آن در میان است. تحصیل طولانی مدت و گرفتن مدارک آن هم بدون کسب مهارت کافی وضعیتی را برای جوانان به وجود آورده است.
وی توضیح داد: من یک جراح سر وگردن هستم که ۲۵ سال درس خواندم، به گذشته نگاه می کنم نصف تحصیلاتم اضافه بوده است و نسبتی با کاری که انجام می دهم ندارد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: پدیده دیگر مهاجرت است که در دولت اخیر مهاجرت نخبگان زیاد شده است، جوانان با تحصیلات طولانی، سربازی و نرخ بیکاری و بعد از آن مسئله درآمد و کسب مسکن مواجه اند و در حسرت ازدواج و تشکیل خانواده به سر می برند. گاهی هم در دوراهی نان و جان هستند که این را می توان در بین کوله بران دید.
قاضی زاده هاشمی افزود: موضوع دولت سلام خانواده و جوان است. نقش آفرینان اصلی جوانان هستند که گره گشای مسائل کشورند، دولت من کنکور را حذف می کند و مسئله سربازی را حل و فصل خواهد کرد. گفت وگوهایی با نیروهای مسلح صورت می گیرد تا به طرح جامعی برای تبدیل سربازی به سرباز حرفه ای برسیم.
وی همچنین گفت که ما اعتماد نو به نقل از برنامه داریم که در هر شهر مشاغلی به وجود آید و همچنین به هر زوج جوان۵۰۰ میلیون تومان برای ازدواج، جهیزیه و مسکن خواهیم داد.
****
وی در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در دفاع از دیدگاههای خود گفت: ممکن است در تهیه اعتماد نو به نقل از برنامه یا رویکرد دولت بعضی موضوعات پیشران باشد. مثلا من معتقدم که حکمرانی را باید تغییر بدهیم و برخی دیگر ممکن است رویکردشان متفاوت باشد. این نحوه پرسیدن سوالات باعث می شود تفاوت کاندیداها و آورده آنها دیده نشود. لذا انتقادی که در این زمینه صورت گرفت وارد است و می شود مناظره به شکل دیگری برگزار شود که تفاوت در رویکرد دیده شود.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر ضرورت توجه به معلولین به عنوان شهروند درجه اول گفت: ۱۰ درصد جامعه به نحوی معلولیت دارند. این افراد می توانند زندگی شان را اداره کنند و باید ابزار یک زندگی معمولی و محیط برای آنها فراهم شود، اما در این سال ها مورد توجه نبوده اند. ما قانون خوبی هم تصویب کردیم، ولی به نتیجه نرسیده است.
وی اضافه کرد: ما بررسی هایی را برای مناسب سازی معابر و غربالگری انجام داده ایم.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: موضوع دیگر موضوع جانکاه کرونا و وضعی است که جهان گرفتار آن است. ما آمار فوتی های بالایی داریم که غیر قابل توجیه است. صدا و سیما گزارش هایی از کشورهایی که اوضاع شان خراب است، ارائه می کند، اما از کره جنوبی که تنها ۳۷ کشته داشته یا ویتنام که ۵۳ کشته داشته یا چین به عنوان مرکز شیوع کرونا که ۴۶۳۴ کشته داشته چیزی نمی گوید. خیلی جاها واکسیناسیون را هم شروع نکرده اند، اما دولت های قاطعی داشتند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: فردی در کلاب هاوس می گفت می توانستم ۱۸ میلیون دوز واکسن وارد کشور کنم، اما دولت همکاری نکرد. یعنی ما این امکان را داشتیم که بسیاری از افراد واکسینه شود، اما این کار انجام نشده است.
****
قاضیزاده هاشمی ی در بخش دوم مناظره تلویزیونی روز سه شنبه گفت: این مناظرات برای سهم مردم از اعتماد نو به نقل از برنامهها و تیم فکری همراه کاندیدای ریاستجمهوری است و شواف و شومنبازی و پرداختن به حواشی برای جلب توجه در این دوره اثر ندارد.
وی در ادامه در پاسخ به سوا مجری درباره اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: مساله آموزش و پرورش اساسیترین مساله کشور است. هر کشوری با وضعیت آموزش و پرورش سنجیده میشود و از نظر من این وزارتخانه، مهمترین وزارتخانه است. البته ما نیاز به تحولات بنیادین داریم و باید ببینیم محصول آموزش و پرورش چه باید باشد. کسی که از این دوره بیرون میآید باید سواد زمان خود، مهارت اجتماعی موثر و یک مهارت شغلی ساده برای اداره زندگی را داشته باشد و این مربوط به زمانی است که فرد به بلوغ میرسد یعنی ۱۵ تا ۱۶ سالگی.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اضافه کرد: ما از ۷ تا ۱۸ سالگی به بچهها اطلاعات میدهیم و آنها را پشت صف کنکور قرار میدهیم. الان نظام تعلیم و تربیت به سمت استعدادیابی رفته و از سه تا هشت سالگی براساس استعداد هدایت تحصیلی میشوند ،اما ما آنها را رها میکنیم و مسابقهای میگذاریم و اطلاعات اضافهای به آنها میدهیم.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر ضرورت توجه به منزلت معلمی ادامه داد: باید به گونهای باشد که بالاترین رتبه شغلی مربوط به معلمین باشد. نکتهای دیگر عدالت آموزشی است. در حال حاضر در تهران ۱۶ برابر بیشتر نسبت به مراکز استانهای دیگر هزینه میشود و انواع مدارس وجود دارد، یعنی ما آینده را به پولدارها میفروشیم. باید تحول بنیادین، حرفهآموزی و مهارتآموزی را مورد توجه قرار دهیم.
قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از این مناظره گفت: ما نباید برای جلب توجه هر حرفی را بزنیم نزدیک انتخابات یاد زنان، کولبران و مستضعفین می افتیم و این بارها تکرار می شود. من دیدم که نرخ به کار گیری بانوان در حال بالا رفتن است، میخواستم بگویم کل کابینه را از خانم ها می گذارم که دستی بالای دست من نباشد!
وی اضافه کرد: البته که ما آنقدر بانوی شایسته داریم که میشود همه کابینه را از زنان گذاشت، ولی این جور تلقی کردن برای بیننده جای سوال دارد. رییس ستاد من مادر سه فرزند است همین زنان از ما شایسته سالاری می خواهند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به وضعیت بیکاری در کشور گفت: مرزهای ما بالاترین نرخ بیکاری را دارند همه ما هم مسئولیت داشتیم، اما وضع جوری شده که آن فرد بلوچ بین نان و جان سوخت بری می کند و آن فرد کرد کولبری می کند.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره احیای شوراهای عالی فراقوه ای نیز گفت: ما نوعی گسست ساختاری را بین نهادهای اجرایی و شوراهای عالی داریم یکی از مشکلات دولتها این بود که اقتصاد، فرهنگ و سلامت و حوزه امور اجتماعی مسئول ندارد. امر این شوراها مطاع است و رئیس جمهور هم حق وتو ندارد، زیرا مصوبه جمع است و او مجری مصوبات است.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره احیای شوراهای عالی فراقوه ای نیز گفت: ما نوعی گسست ساختاری را بین نهادهای اجرایی و شوراهای عالی داریم یکی از مشکلات دولتها این بود که اقتصاد، فرهنگ و سلامت و حوزه امور اجتماعی مسئول ندارد. امر این شوراها مطاع است و رئیس جمهور هم حق وتو ندارد، زیرا مصوبه جمع است و او مجری مصوبات است.
****
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش جمع بندی این مناظره تلویزیونی گفت: ما در موضوعات مختلف مجبوریم اظهار نظر کنیم که مردم از لا به لای صحبت های ما به نگاه و فکرمان برسند.
وی افزود:اقتصاد ما ضمن این که درون زا باید باشد، باید برون گرا هم باشد و این همان اقتصاد مقاومتی است. کارکرد وزارت خارجه که می بایست برای ما منافع ملی و اقتصادی تامین کند، باید تغییر کند. وزیر خارجه باید یک تاجر موفق بین المللی باشد و دفاتر ما در سراسر دنیا باید محل معاملات سنگین باشد و رتبه بندی سفارتخانه ها نیز براین اساس باشد.
وی با بیان این که ۱۵۰۰ شرکت دولتی خانه خلوت جناح های سیاسی هستند، اضافه کرد: برنده انتخابات اهل ستاد خود را در این شرکت ها قرار می دهد و بسیاری از این شرکت ها امکان کنترل توسط دیوان محاسبات و دستگاه های نظارتی را ندارند. ما فراخوانی را برای عضویت در هیات مدیره این شرکت ها پیش بینی کردیم که ۷۵۰۰ نفری که قرار است این ۱۵۰۰ شرکت را اداره کنند توسط اساتید دانشگاه انتخاب شوند.
قاضی زاده هاشمی خطاب به جوانان گفت: جوان های عزیز که منتقد وضع موجود و عدم به کارگیری نسل جدید هستید و احساس می کنید پشت درهای بسته طبقه ای باقی مانده اید و از دعوای اصولگرا و اصلاح طلاب و راست و چپ خسته شده اید و میخواهید کشورتان را آباد و مقتدر ببینید، دولت “سلام”، دولت جوانان و نسل نو است دولت جوان های لر، کرد، لک، فارس، بلوچ، ترکمنی، عیسوی، مسلمان شیعه و اهل سنت.
این کاندیدای ریاست جمهوری در پایان گفت: ما از همه جناح ها و کسانی که داخل جناحی نیستند به کار می گیریم و سفره انقلاب را می تکانیم، سفره انقلاب متعلق به مردم است و ما پشتوانه ای جز شما جوانان نداریم ،کارترهای اقتصادی و حزب و جناحی با ما نیستند هر جوان یک ستاد است.
انتهای پیام