حسن عباسی معروفان در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سوال که گفته می شود در ۶ماه گذشته چندین هزار مرغداری غیرفعال نهاده دولتی دریافت کرده اند و آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر؟ گفت: سامانه ای به نام سماصط(سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که همه اطلاعات مرغداری های از جوجه ریزی تا مصرف دان و میزان مرغی که باید تحویل داده شود، ثبت می شود و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی نیز از صفر تا صد آن را رصد می کند.
وی ادامه داد: مرغداری هایی که مجوز و پروانه بهره برداری نداشته باشند در این سامانه ثبت نمی شوند و سهمیه نهاده دولتی به آنها تعلق نمی گیرد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نشت نهاده دولتی هم امکان پذیر نیست، زیرا تخصیص نهاده از صفر تا صد مشخص است. البته شاید قبلا در سایه نبود نظارت شدید این اتفاق رخ می داد ولی در حال حاضر نشتی نهاده وجود ندارد. اگر مواردی هم باشد در صورت اعلام قابل پیگیری و برخورد خواهد بود.
وی تصریح کرد: در سامانه سماصط به طور دقیق مشخص است که هر مرغداری چقدر نهاده گرفته، به چه میزان جوجه ریزی انجام داده و چقدر مرغ باید تحویل کشتارگاه دهد. این سامانه برای همه استان ها بوده و ورودی و خروجی کنترل می شود.
معروفان در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا در فروردین ماه دستگاه های مربوطه با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه و نهاده و… قیمت مرغ را اصلاح کردند، گفت: در کشور سازمانی به نام سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان وجود دارد که مکانیزم تعیین قیمت با آنها است. یعنی قیمت همه مولفه های تولید را استخراج و سپس قیمت محصول نهایی را اعلام می کنند. زمانی که قیمت مرغ به ۲۴هزار و ٩٠٠ تومان تغییر یافت همه افزایش هزینه ها در نظر گرفته شد.
وی در پایان گفت:در سامانه سماصط قیمت جوجه یکروزه همان ۴۲۰۰ تومان است و بیش از ۹۸ درصد مرغداری ها هم با همان قیمت مصوب جوجه خریداری کرده اند. اینکه کسی خارج از سامانه با قیمت های گران تر خریده مبنای ما نیست. قیمت های ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومانی که برای جوجه یکروزه گفته می شود بازارگرمی توسط برخی افراد است. همچنین اگر کسی مدعی است که جوجه یکروزه را گران خریده می تواند اعلام کند و دستگاه های نظارتی حتما پیگیری خواهند کرد.
انتهای پیام