به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این نشست که به میزبانی انگلیس، رییس دورهای این نشست برگزار میشود فرصتی است برای بازیابی نفوذ غرب و رسیدگی به مسائلی مانند ترمیم شرایط ناشی از کرونا، تغییرات آبوهوایی و چگونگی مواجهه با چین و روسیه.
علاوه بر این وزرای هفت کشور قدرتمند جهان در این نشست مقدمات اولین سفر جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا از زمان روی کار آمدناش را فراهم میکنند؛ سفری که قرار است ماه آینده در اجلاس سران کشورهای گروه هفت به انگلیس انجام شود و به معنی احیای همکاری این کشور با متحدان سنتیاش آن هم پس از وقفهای است که دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق آن را ایجاد کرده بود.
در نشست این هفته البته لندن غیر از هفت کشور این گروه شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا وزرای کشورهای استرالیا، هند، آفریقای جنوبی و کره جنوبی را هم دعوت کرده است.
این نشست امروز عصر و با ضیافت شام آغاز میشود.
پیش از آن، دومینیک راب، وزیر خارجه انگلیس و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا برای رایزنی درباره اهداف مشترک تبادلنظر خواهند کرد. انگلیس برای سرمایهگذاری روی تعامل دوباره بایدن با تلاشهای جهانی به منظور مقابله با تغییرات اقلیمی و احیای توافق هستهای با تهران که به دست ترامپ لغو شد، تمایل دارد.
وزیر امور خارجه انگلیس یکشنبه گفت که گروه ۷ به بررسی پیشنهادی در رابطه با یک مکانیسم واکنش سریع برای مقابله با “دروغپراکنی” روسیه میپردازد و در اشارهای به چین، درباره لزوم ایستادگی برای بازارهای باز و دموکراسی صحبت کرد.
دومینیک راب گفت: در همه این زمینهها، ما میخواهیم کاملا محکم باشیم و شانه به شانه، نه فقط با آمریکاییها که بسیار مهم هستند، بلکه با دیگر متحدان خودمان بایستیم و به همین دلیل گروه ۷ بسیار مهم است.
همچنین انتظار میرود راب و وزیر امور خارجه آمریکا درباره مذاکرات تجاری کنونی با ایالات متحده بحث و تبادلنظر کنند. این در شرایطی است که انگلیس به دنبال تحقق یک معامله فعلا دست نیافتنی است که توسط بوریس جانسون عقد شود و از آن به عنوان یکی از بزرگترین فرصتهایی یاد میشود که با خروج از اتحادیه اروپا گشوده شده است.
انتهای پیام