کسانی که می گویند رییس جمهور اختیارات ندارد اشتباه می کنند

سید محمود علیزاده طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا درباره ویژگی های داوطلبان کاندیداتوری ریاست جمهوری به لحاظ حقوقی گفت: مهمترین ویژگی نامزدهای انتخابات علاوه بر تقوای شخصی، پاکدستی و کارآمدی است‌.

وی ادامه داد:  کسی که می خواهد وارد این صحنه شود باید شانس رای آوری داشته باشد، مردم او را قبول داشته باشند، وجهه مردمی داشته و از او شناخت داشته باشند. در عرض دو ماه نمی شود انسانی را آورد و به مردم شناساند؛ مردمی که ۱۵ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی دارند، خیلی راحت کسی را نمی پذیرند. ضمن اینکه باید توانمندی شخصی داشته باشد.

این وکیل دادگستری  افزود: همه کسانی که می گویند رییس جمهور اختیارات ندارد اشتباه می کنند؛ زیرا بیشترین و بالاترین اختیارات، اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه است  و بودجه دست رییس جمهور است.  رییس جمهور با داشتن اختیار اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه اختیار همه چیز و همه قوا را دارد. نیروهای مسلح  و قوه قضاییه و مجلس و … بدون حمایت رییس جمهور نمی توانند کارشان را انجام دهند. 

وی افزود: بنظرم اگر رییس جمهور سه خصوصیت اعم از محبوبیت عمومی، هماهنگی با رهبری و مدیریت و کارآمدی و پاکدستی را داشته باشد، بتواند مملکت را در این وضعیت بحرانی اداره کند. 

علیزاده طباطبایی درباره اینکه حقوق شهروندی که کاندیداهای ریاست جمهوری باید نسبت به اجرای آن اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی کنند، چیست؟ گفت: ما باید واقعیت ها را خوب درک کنیم. متاسفانه هنوز شورای نگهبان از ظرفیت قانون اساسی در این زمینه استفاده نکرده است.

باید صلاحیت حرفه‌ای را جایگزین مدرک دانشگاهی کنیم
هم اکنون بخوانید

وی درباره اینکه به لحاظ قانونی ضامن اجرای وعده‌های انتخاباتی داوطلبان کاندیداتوری ریاست جمهوری در صورت پیروزی چه چیز می تواند باشد؟ گفت: مملکت اعتماد نو به نقل از برنامه ۵ ساله و بودجه سالانه دارد. داوطلبان حرفهایی که می زنند خیلی مبنای اساسی ندارد. رییس جمهور اعتماد نو به نقل از برنامه نمی دهد. اعتماد نو به نقل از برنامه را  باید  سازمان  بودجه تهیه کند. خطوط کلی و سیاست‌های نظام هم توسط رهبری تعیین شده است. رییس جمهور باید اعتماد نو به نقل از برنامه‌ای که در مجلس تصویب شده  و سازمان اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه تهیه کرده را اجرا کند؛ لذا اینکه رییس جمهور بیاید و همه چیز را بهم زند و از نو شروع کند، خیلی مبنای قانونی ندارد. 

انتهای پیام 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + سیزده =

دکمه بازگشت به بالا