حجتالاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز ۱۴ اسفندماه در همایش بینالمللی «مغرب اسلامی حج و حرمین شریفین» که در قم برگزار شد، گفت: اسلام در قرن اول به مغرب رسید و سایه حاکمان اروپایی که بر مغرب اسلامی بود را از مغرب زدود و سالها حاکمیت این مناطق در اختیار فرزندان معصومین(ع) بوده است و البته فشار وارد شده توسط حاکمان مانع از حاکم شدن تفکرات ائمه معصوم(ع) در آن مناطق شد اما تأثیرات فراوانی گذاشتهاند و امروز بخش زیادی از این مناطق تحت کنترل این تفکرات است.
وی با اشاره به اینکه از گذشته، امر توسل به بزرگان زمان در این مناطق بوده است، افزود: صوفیه و برخی از مسلمانان، اشعار شرفالدین بوصیری، شاعر قرن هفتم مصری، را با وضو و رو به قبله میخوانند و این نشان از روحیه توسل در مغرب دارد.
نواب بیان کرد: نمادهای اسلامی از جمله نماز و مساجد در کشور مغرب مورد توجه قرار میگیرد و از این رو مساجد بسیار بزرگ در جهان اسلام در مغرب دیده میشود و نسبت به ماه مبارک رمضان اهتمام ویژه دارند.
وی اظهار کرد: اعتماد نو به نقل از برنامه بیدار کردن افراد در سحرهای ماه مبارک رمضان در مغرب به این صورت است که افرادی هنگام سحر در کوچهها و خیابانها میچرخند و مردم را بیدار میکنند و غذاهای خاصی را سرو میکنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه شاید کمتر کشوری در دنیا باشد که برای حج به مدت ۵ سال وقت بگذارد اما در مغرب چنین اتفاقی رخ داد، ادامه داد: در زمان درگیریهای منطقهای و ناامنیها، حرکت زائران از مغرب برای زیارت کعبه و بازگشت از آن ۵ سال به طول میانجامید.
نواب با اشاره به اینکه حداقل ۵۰درصد هزینههای سفر حجاج مغربی بیشتر از حجاج ایرانی است، افزود: شرط ثبتنام حج در برخی کشورهای اسلامی استطاعت مردم است در حالی که در کشور ما پس از گذشت ۱۲سال، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فیش حج ثبتنام کردهاند و طلبکار دولت هستند اما هنوز اعزام نشدهاند و اگر ثبتنام حج متناسب با ظرفیت همان سال صورت میگرفت، دولت میتوانست انتظارات متقاضیان را برآورده کند.
وی با اشاره به اینکه در مغرب، تا زمانی که تقاضا ۱۰ برابر سهمیه نباشد، قرعهکشی نمیکنند و ۱۵ درصد از سهیمه کشورشان را به سالمندان اختصاص دادند، گفت: برگزاری مناسک حج در مغرب با مدیریت دولت و اجرای بخش خصوصی انجام میشود.
انتهای پیام