به گزارش ایسنا، با وجود گذشت حدود شش ماه از شیوع جهانی ویروس کرونا، هنوز هیچ یک از کشورها و تیمهای تحقیقاتی به داروی احتمالی این ویروس دست نیافتهاند و در تمام بیمارستانهای جهان، تنها تلاش میشود، نشانههای بروز بیماری در بخشهای مختلف تسکین پیدا کند.
در ماههای گذشته نام بسیاری از داروها در میان گزینههای تاثیر گذار در درمان کرونا مطرح شد که تعدادی از آنها پس از چند ماه به دلیل عدم اثرگذاری حذف شدند یا از میزان امیدواری به آنها کاسته شد. در این میان داروی رمدسیویر نیز یکی از گزینهها بود که هرچند در ابتدا تاثیر گذاری آن رد شد اما در نهایت در تعدادی از کشورها به سبد درمان بیماران کرونایی اضافه شد.
شرکت آمریکایی گیلیاد به عنوان سازنده این دارو اعلام کرده که تولیدات انبوه خود در این زمینه را آغاز کرده است اما ترامپ رییس جمهور آمریکا، در همان روزهای نخست بخش قابل توجهی از محصولات این شرکت برای سه ماه آینده را خریداری کرد.
در ایران در ماهها قبل بحث استفاده از رمدسیویر یا کنار گذاشتن آن مطرح بود اما در نهایت با تایید وزارت بهداشت بنا شد که این دارو با تشخیص پزشکان وارد فرایند درمان تعدادی از بیماران شود. همانطور که تولیدکنندگان ایرانی پیش از این نیز وعده داده بودند، امکان تولید داخلی این دارو وجود داشت و در روزهای اخیر با عبور از مقدمات ابتدایی، شرایط برای توزیع نمونه داخلی رمدسیویر فراهم شده است.
محمود نجفی عرب – رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران – در گفت و گو با ایسنا، درباره چگونگی دست یابی به این دارو در ایران میگوید: ما از چند ماه قبل مقدمات ابتدایی تولید این دارو را بررسی کرده بودیم و چند شرکت داخلی کار روی آن را آغاز کرده بودند. با تایید وزارت بهداشت یکی از این شرکتها، مواد اولیهای که از خارج از کشور وارد شده بود را به این دارو تبدیل کرده و آماده فروش کرد و خط تولید نیز ظرف روزهای آینده رسما آغاز به کار میکند.
به گفته وی، در کنار شرکت فعلی، چند شرکت دیگر ایرانی نیز ابراز آمادگی کردهاند تا چه در حوزه تولید و تامین مواد اولیه و چه در بسته بندی و توزیع نهایی به بازار ورود کرده و نیاز داخلی را پوشش دهند.
نجفی عرب در پاسخ به این سوال که آیا کیفیت داروی ساخت داخل، با آنچه در آمریکا تولید میشود، برابری میکند، گفت: مردم در این زمینه نگران نباشند. شرکتهای داروساز داخلی از نظر علمی، جایگاه بسیار قابل دفاعی دارند و با شرکتها و کشورهایی در خارج از کشور کار میکنند که آنها نیز توانایی بالای خود را ثابت کردهاند. از این رو امیدواریم با پیگیری صورت گرفته از سوی شرکتهای ایرانی، این دارو به دست بیمارانی که به آن نیاز دارند برسد.
انتهای پیام