سید سیفالدین موسوی نیارکی در گفت وگو با ایسنا در واکنش به ادعای واشنگفتن پست نسبت به حفر یک خندق بزرگ برای دفن بیماران کرونایی در بهشت معصومه(س) قم، گفت: بر خلاف آنچه در فضای رسانه ای در خصوص یک قطعه خندقی ویژه جانباختگان کرونا عنوان شده است، قطعه خاصی در این زمینه در بهشت معصومه(س) قم وجود ندارد.
وی افزود: آنچه در این میان مهم است آن است که جانباختگان کرونایی با مشخصات خاصی که در پروتکل بهداشتی وجود دارد یعنی با رعایت مشخصات ارتفاع قبر و آهک پاشی و بتن ریزی و…. دفن میشوند.
مدیر عامل سازمان آرامستانهای قم بیان کرد: در حال حاضر دفن در قبور به شکل جاری انجام می شود. برخی آمارها نباید مردم را گمراه کند زیرا به شکل معمولی هم قم حدود ۲۵ متوفی دارد و نباید هر دفن شده ای را کرونایی عنوان کرد. یعنی پیش از کرونا هم هر روز به شکل متوسط ۲۵ نفر قم دفن میشوند.
وی گفت: قبل از اینکه این اتفاقات رخ دهند هم روند دفن اموات در آرامستان به همین شکل جاری انجام می شد و هم اینک نیز به همین روال دنبال می شود. یعنی معمولا یک هفته پیش تر خاک قبرها برداشته می شود تا شرایط دفن اموات انجام شود تا زمانی که متوفی برای دفن به آرامستان آورده میشود، در حداقل زمان دفن شود.
وی با اشاره به قطعات بحران بیان کرد: این قطعات برای مواقع ضروری پیش بینی شده است که کار معقول و معمولی است؛ یعنی استان باید آمادگی آن را داشته باشد که اگر زلزله یا حادثه طبیعی و غیر طبیعی رخ داد مشکلی برای دفن اموات وجود نداشته باشد.
وی گفت: نکته دیگر آن است که قبور باید بر اساس استانداردهایی که در این زمینه وجود دارد و همچنین رعایت اصول شرعی و … حفر شود. یعنی باید به شکلی باشد که هم از انتشار بیماری جلوگیری کند و از طرفی مشکلی برای آب های زیرزمینی ایجاد نکند.
مدیرعامل آرامستانهای استان قم بیان کرد: قطعات بحران در این مواقع خاص مورد استفاده قرار می گیرد و مساله عجیبی نیست. اینکه وضعیت قبرها و دفن ها در آینده چگونه باشد موضوعی است که از حیطه تصمیم گیری این سازمان خارج است و نهادهای مسئول در خصوص آن تصمیم خواهند گرفت.
انتهای پیام