آمار تجرد قطعی سالمندان کشور

به گزارش ایسنا، دکتر حسام‌الدین علامه رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در نشست شورای سیاستگذاری اولین “همایش ملی سالمندی” که به همت جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در پاییز ۹۹ برگزار می‌شود، با اشاره به ضرورت ایجاد هماهنگی و یکپارچگی میان سازمان‌ها و ارگان‌های زیربط در حوزه سالمندی، اظهار کرد: در رابطه با سالمندی دو بعد سالمندی فردی و جمعیتی داریم که هرکدام ویژگی‌های خاصی داشته و نیازمند اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و سیاستگذاری منحصر به خود است.

وی با اشاره به وجود آمار شناور و متغییر در حوزه سالمندی، اظهار کرد: سن امید به زندگی در کشور نسبت به اوایل انقلاب ۲۰ سال افزایش یافته، ولی آیا اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و سیاستگذاری مناسبی برای مواجهه با سالمندی فعال داشته‌ایم و یا بخش جداگانه‌ای در دستگاه‌های مختلف برای بحث سالمندی پیش‌بینی شده است؟.

وی با طرح این سوال که چرا سالمندی جمعیتی به یک چالش و بحران تبدیل می‌شود، ادامه داد: شتاب جمعیت سالمندی در کشور یکی از دلایل است، چراکه در اغلب کشورها جمعیت سالمندی طی یک دوره ۵۰ تا ۲۰۰ ساله دوبرابر شده ولی در کشور ما این آمار شتاب بالایی دارد به گونه ای که جمعیت سالمندی کشور از ۵ درصد در ۲۰ سال گذشته، امروز به ۱۰ درصد رسیده و در ۳۵ سال آینده به ۳۳ درصد افزایش پیدا می‌کند که همین مساله ضرورت و اهمیت اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و بسترسازی در این حوزه را دو چندان می‌کند.

وی شیب افزایش جمعیت سالمندی را یک هشدار دانست و گفت: تغییر سریع ویژگی‌های سالمندی از دیگر موضوعات قابل توجه در بحران سالمندی است و نقش آینده پژوهی و رصد تغییرات جمعیت‌شناختی در این بخش غیرقابل انکار است.

افزایش آزمایش های تشخیصی کرونا در گروه های هدف از جمله رانندگان و کمک رانندگان
هم اکنون بخوانید

علامه در این رابطه به مسایلی همچون تغییرات بعد خانوار، درصد مستمری بگیران در ۲۰ سال آینده، تاثیر هوش مصنوعی و اینترنت در زندگی آینده سالمندان اشاره کرد و گفت: مساله تجرد سالمندان نیز موضوع مهمی است، به گونه‌ای که امروز آمار تجرد قطعی در سالمندان (افرادی که هرگز ازدواج نکرده‌اند) حدود ۸۰ هزارنفر است که البته با مجموع مطلقه‌ها و افرادی که همسرانشان فوت کرده‌اند، این آمار بسیار بیشتر است. مساله قابل توجه اینجاست که در حال حاضر جمعیت تجرد قطعی در میانسالان حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که این جمعیت طی چند سال آینده به سالمندی ‌رسیده و از امروز باید برای ارتقای کیفیت زندگی آنان اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به برگزاری “همایش ملی سالمندی” توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تقدیر از این اقدام، تصریح کرد: طی این همایش باید اولویت های امروز جامعه در حوزه سالمندی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و موضوعاتی همچون جمعیت شناختی حوزه سالمندی، آمار سالمندی و تاثیر تکنولوژهای جدید همچون هوش مصنوعی بر زندگی افراد نیز در قالب محورهای مختلف همایش دیده شود.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی سامانه جامع سالمندی جهت تقویت هماهنگی و همکاری‌های بین بخشی، اظهار کرد: بررسی تغییرات و اعتماد نو به نقل از برنامه‌های حوزه سالمندی، رصد دستگاه‌ها، بارگذاری داده‌ها و نظارت بر اعتماد نو به نقل از برنامه‌های عملیاتی و اجرایی این حوزه برای استفاده مسئولان و ذینفعان با ایجاد سامانه جامع سالمندی دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت ترویج آموزش در حوزه سالمندی نیز، مطرح کرد: نیازهای آموزشی در حوزه‌های اقتصادی، ورزش، سلامت، اجتماعی و غیره باید بررسی شده و در قالب پکیج های خودمراقبتی برای سالمندان و سواد سالمندی برای کارشناسان و مدیران منتشر شده و در اختیار سازمان ها و افراد قرار گیرد.

طرح تقسیط جرایم رانندگی خودروهای توقیفی تمدید شد
هم اکنون بخوانید

وی با تاکید بر توجه به بحث بومی‌سازی، سنت و فرهنگ در حوزه سالمندی و با بیان اینکه تحقق عملیاتی اعتماد نو به نقل از برنامه‌های حوزه سالمندی به یک دوره زمانی چندساله نیاز دارد، گفت: بنابراین باید از امروز برای این اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها هدفگذاری کرده و به این سمت حرکت کنیم.

علامه همچنین با تاکید بر موضوعاتی همچون تحلیل ذینفعان و نگاشت نهادی در حوزه سالمندی، اظهار کرد: در این راستا باید بررسی شود که دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف بر اساس قوانین موجود تاکنون در حوزه سالمندی چه کارهایی انجام داده و برای آینده چه اعتماد نو به نقل از برنامه‌ای دارند تا بتوان با هماهنگی و همکاری‌های بین بخشی بهترین نتیجه را کسب کرد.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در خاتمه با اشاره به ساختار و  کارگروه‌های شورای ملی سالمندی کشور، اظهار کرد: این شورا می کوشد تا با سیاست گذاری و ایجاد سیستم یکپارچه و منسجم،خدمات جامع سالمندی را در کشور گسترش و تسری دهد و ازاین طریق به افزایش سطح کیفیت زندگی سالمندان و رعایت تکریم و جایگاه  اجتماعی آنان کمک کند و در این راستا در قالب کارگروه‌های مختلفی همچون سلامت و بهزیستی، کمک های رفاهی و اقتصادی، امور اجتماعی، حقوقی، مذهبی، فرهنگی و دینی و کارگروه مدیریتی، پژوهشی و آموزشی فعالیت می‌کند.

گفتنی است؛ اولین همایش ملی سالمندی به همت معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی پاییز ۹۹ برگزار می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

دکمه بازگشت به بالا