به گزارش ایسنا، در هفته گذشته ۴ زمین لرزه با بزرگای بین ۲.۵ تا ۳.۸ در فیروزکوه استان تهران رخ داد، ضمن آنکه پاکدشت استان تهران نیز با زمینلرزهای به بزرگای ۳ لرزید.
در حالی در پاکدشت استان تهران زلزلهای با بزرگی ۳ رخ داد که قبل از آن چندین زلزله کوچک در شرق تهران رخ داده بود. رومرکز در مجاورت بزرگراه تهران – مشهد و در ۱۵ کیلومتری شرقی خط راه آهن تهران – مشهد قرار میگیرد. علاوه بر آن نزدیکترین فرودگاه به رومرکز زلزله، فرودگاه مهرآباد تهران در ۴۸ کیلومتری شمال غرب رومرکز زلزله است.
همچنین دو سد “ماملو” در شمال رومرکز (۱۳ کیلومتری) و سد اجرایی “ایوانکی” در جنوب شرقی رومرکز از زیرساختهای مهم محدوده اطراف رومرکز به شمار میروند.
به گفته دکتر علی بیتاللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با توجه به قرارگیری رومرکز زلزله در مجاورت گسل “ایوانکی” احتمال داده میشود که این گسل مسبب زمینلرزه پاکدشت با بزرگی ۳ باشد.
وی اضافه کرد: گستره رومرکز زلزله، محدوده فعال از نظر لرزهخیزی است. سه زمینلرزه تاریخی بالای ۷ در امتداد گسل ایوانکی معرف فعال بودن این گسل ۷۵ کیلومتری است که تا حوالی جنوبی شهر تهران نیز گستردگی دارد.
علاوه بر آن بزرگترین زلزلههای هفته گذشته در جهرم استان فارس با بزرگای ۴.۲ رخ داد. جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۶ مهر
در قصرشیرین استان کرمانشاه زلزله ۲.۹، در بافت استان کرمان زلزله ۲.۶، در فردوس استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۸ و در لوندویل استان گیلان زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.
یکشنبه ۷ مهر
جبالبارز استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۷ کیلومتری لرزید.کانون این زمینلرزه در۳۰ کیلومتری جبالبارز، ۴۰ کیلومتری جیرفت و ۴۲ کیلومتری بروات استان کرمان گزارش شد.
در بهاباد استان یزد زلزله ۲.۸، در سالند استان خوزستان زلزله ۲.۹، در بوئین زهرای استان قزوین زلزله ۲.۹، در نایبند استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۵ و در سلطانآباد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵ رخ داد.
دوشنبه ۸ مهر
در ایذه استان خوزستان زمینلرزهای به بزرگای ۳ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد و کانون این زمینلرزه در ۲۸ کیلومتری ایذه و ۴۷ کیلومتری قلعه خواجه استان خوزستان و ۴۷ کیلومتری چلگرد استان چهارمحال وبختیاری بوده است.
در بوئین زهرای استان قزوین نیز زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
سهشنبه ۹ مهر
در تازهآباد استان کرمانشاه زلزله ۲.۵ رخ داد.
چهارشنبه ۱۰ مهر
هجدک استان کرمان زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۸ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۳۵ کیلومتری هجدک، ۴۷ کیلومتری چترود و ۵۲ کیلومتری شهداد استان کرمان بوده است.
در نودان استان فارس زمینلرزه ۲.۷ و در قصرشیرین استان کرمانشاه دو زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
در فاریاب استان کرمان زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد. کانون رومرکز آن در ۲۵ کیلومتری فاریاب، ۴۳ کیلومتری کهنوج و ۴۹ کیلومتری عنبرآباد استان کرمان گزارش شد.
ازگله استان کرمانشاه زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد. کانون رومرکز این زلزله در ۸ کیلومتری ازگله، ۲۸ کیلومتری تازه آباد و ۳۳ کیلومتری سرپل ذهاب این استان بوده است.
پنجشنبه ۱۱ مهر
در بندر خمیر زلزله ۲.۷ و در فیروزکوه استان تهران زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
فیروزکوه استان تهران بعد از یک زمینلرزه به بزرگای ۲.۸، زلزله دیگری به بزرگای ۳.۸ را تجربه کرد. کانون این زمین لرزه در ۲۲ کیلومتری فیروزکوه استان تهران و ۲۵ کیلومتری آلاشت و ۲۸ کیلومتری پل سفید استان مازندران بوده است.
در سرگز استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۵ کیلومتری رخ داد. کانون این زمین لرزه در ۲۱ کیلومتری سرگز، ۴۷ کیلومتری فاریاب و ۵۰ کیلومتری فارغان این استان بوده است.
جمعه ۱۲ مهر
در اشنویه استان آذربایجان غریی زلزله ۲.۷، در دو گنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۵ و در فیروزکوه استان تهران ۲.۵ رخ داد.
چرام استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۳.۸ را تجربه کرد. کانون این زمینلرزه در ۱۶ کیلومتری چرام، ۲۸ کیلومتری دهدشت و ۲۹ کیلومتری دوگنبدان این استان بوده است.
پاکدشت استان تهران نیز با زمین لرزهای به بزرگای ۳ لرزید. عمق این زمینلرزه در ۲۰ کیلومتری زمین و کانون رومرکز آن در ۴ کیلومتری پاکدشت، ۷ کیلومتری شریف آباد و ۹ کیلومتری قیامدشت استان تهران گزارش شد.
در جهرم استان فارس زلزلهای به بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید. این زلزله در ۱۱ کیلومتری جهرم، ۲۱ کیلومتری قطب آباد و ۳۵ کیلومتری زاهد شهر این استان رخ داده است.
انتهای پیام