حسن کربلایی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان با نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، تولی و تبری عجین شده است، اظهار کرد: متاسفانه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از مهمترین فرایض الهی در جامعه مغفول واقع شده است.
وی با اشاره به سرایت امر به معروف و نهی از منکر از فرد به جامعه، افزود: انسان در امر به معروف و نهی از منکر مجبور به خارج شدن از خود بوده و لذا این کار را سخت میکند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گیلان این فریضین را دارای اجری والاتر از جهاد در راه خدا دانست و تصریح کرد: امر به معروف و نهی از منکر یعنی افراد جامعه نسبت به یکدیگر خیرخواه باشند و برای سلامت جامعه تلاش کنند لذا امر به معروف و نهی از منکر فقط مختص مسلمانان نیست و در جوامع غیر دینی نیز وجود دارد.
کربلایی با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر را یک وظیفه همگانی دانست و یادآور شد: اگرچه عفاف و حجاب یکی از مهمترین واجبات دینی است، اما نباید امر به معروف و نهی از منکر به عفاف و حجاب خلاصه شود. البته نباید اجازه دهیم دشمن در حوزه پوشش و حجاب برای ما اعتماد نو به نقل از برنامه داشته باشد.
وی پایان دادن به حکومت ستمشاهی را نهی از منکر و تشکیل حکومت اسلامی را امر به معروف دانست که توسط امام خمینی(ره) انجام گرفت و گفت: امام حسین(ع) نیز بیعت با یک شخصیت منفی مانند یزید را منکر میدانست و لذا هجرت از مدینه را انتخاب کرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گیلان با بیان اینکه همه انسانهای وارسته از اعمال زشت و منکرات همچون ظلم و دروغ نفرت دارند، خاطرنشان کرد: خدا و پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) آمر به معروف و ناهی از منکر هستند.
کربلایی یکی از پیامدهای غفلت از امر به معروف و نهی از منکر را ترویج بدیها در جامعه دانست و ادامه داد: برای امر به معروف و نهی از منکر حق تجسس در زندگی شخصی افراد را نداریم و نباید برای کار خیر متوسل به شر شویم، اما در موضوعات مرتبط با جامعه وظیفه امر به معروف و نهی از منکر داریم.
وی با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر وظیفه برخورد با ظلم و اجحاف و بی احترامی ادارات در حق مردم را دارد، تصریح کرد: برخی با محدود کردن امر به معروف و نهی از منکر به مقوله عفاف و حجاب از زیر بار منکرات بزرگتر همچون مقابله با تعدی به بیتالمال شانه خالی میکنند، اما سکوت در مقابل منکرات جایز نیست.
انتهای پیام