به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه العربی الجدید، عاهد سویدات، مدیر اداره کنسولگری وزارت خارجه اردن طی نشست کمیسیون آموزشی پارلمان با ولید المعانی، وزیر آموزش و پرورش و آموزش عالی اردن جهت بررسی تصمیم کویت و قطر در ارتباط با عدم تایید دانشگاههای اردنی گفت: ما در صدد برقراری روابط دیپلماتیک کامل با قطر هستیم.
وی خواهان این شد که اقدام قطر و کویت مبنی بر کاهش تعداد دانشگاههای مورد تأیید خود در اردن اقدامی سیاسی تلقی نشود، چرا که این یک مسئله آکادمیک است.
پایگاه محلی “خبرنی” اردنی اعلام کرد: انتظار میرود کابینه این کشور با تعیین زید اللوزی، دبیر کل وزارت خارجه این کشور به عنوان سفیر اردن در قطر موافقت کند و انتخاب امیر سعود بن ناصر بن جاسم آل ثانی، از شاهزادههای این کشور به عنوان سفیر قطر در اردن را بپذیرد.
در این راستا، سفیان القضاه، سخنگوی وزارت خارجه اردن گزارش داد، با کاردار سفارت قطر در اردن رایزنی کرده و وی تاکید کرده است تصمیمات آموزشی دانشگاهها، تنها تصمیمات سازمانی است. وی در ادامه گفت: تصمیم قطر مشمول دانشجویانی که در حال حاضر مشغول به تحصیلی هستند نمیشود و فارغ التحصیلان دانشگاههای اردن را به هنگام کاریابی در قطر تحت الشعاع قرار نمیدهد.
روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع آگاه پیش از این اعلام کرده بود، اردن پیرامون تعیین اللوزی به عنوان سفیر خود در دوحه از این کشور نظرخواهی کرده است و تصمیم بازگشت سفیر به دوحه در آینده نزدیک اجرایی میشود و احتمال میرود که به محض پایان یافتن مقدمات رسمی میان دو کشور، سفرا اعلام شوند، به ویژه این که اطلاعاتی در خصوص پذیرش اللوزی توسط قطر به بیرون درز کرده است.
در ژوئن ۲۰۱۷ اردن سطح روابط دیپلماتیک خود را با دوحه کاهش داد، سفیرش را از این کشور خارج کرد و مجوزهای دفاتر شبکه الجزیره را به دنبال فشارهای کشورهای محاصره کننده قطر لغو نمود. کشورهای محاصره کننده قطر اردن را مجبور کردند روابطش را با دوحه کاهش دهد تا جایی که ارتباط میان دو کشور از دو سال پیش بسیار کمتر شد. زیرا اردن مجبور شد با این کشورها همسو شود. اما این کاهش روابط به سطح قطع روابط دیپلماتیک میان دوحه و ابوظبی منجر نشد و اردن در محاصره اقتصادی یا جنگ رسانهای کشورهای مذکور مشارکت نکرد.
با این وجود دوحه یک بسته کمک مالی به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار در ماه اوت به اردن ارائه کرد که شامل سرمایه گذاریها، تأمین بودجه پروژهها و تأمین بودجه حدود ۱۰ هزار فرصت شغلی برای اردنیها بود تا موج اعتراضات گسترده اردنیها را فروبنشاند و از این اقدام به بعد دیدارهای رسمی بین دو کشور ادامه یافت.
پس از موافقت با تبادل سفرا میان اردن و قطر، از سرگیری تشکیل کمیسیون عالی وزارتی میان دو کشور با هدف تسریع در همکاریهای اقتصادی و سرمایهگذاری، نخستین ایده کابینه اردن خواهد بود.
پس از اینکه دوحه و امان اقدامات دیپلماتیک و قانونی را برای تبادل سفرا انجام دهند، رویکرد فوری برای برگزاری نشستهای وزارتی در چارچوب کمیته مشترک عالی اقدامی مهم خواهد بود. دوحه از چند هفته پیش به درخواست اردن برای تعیین سفیر جدید خود به جای سفیری که حدود دو سال پیش به درخواست اردن دوحه را ترک کرده بود، پاسخ داده و در حال حاضر سعود آل ثانی را به عنوان سفیر خود در اردن انتخاب کرده تا جدیتش را در از سرگیری روابط با این کشور نشان دهد.
اما در پشت پرده، دوحه از اردن خواسته تا در ازای اقدام قطر، با تعیین یک شخصیت برجسته به عنوان سفیر خود در اردن پاسخ دهد و امان هم تصمیم گرفته است اللوزی، دبیر کل وزارت خارجه و قدیمیترین کارمند دیپلماتیکی که بر همه کادرهای دیپلماتیک در خارج نظارت دارد، به عنوان سفیر خود در دوحه انتخاب کند.
اقدام عملی طرف اردنی در واقع به منزله پایان دادن به قطع روابط دیپلماتیک میان دو کشور است، همچنین امان در پیامی پایان مشارکت رسمی این کشور در محاصره عربی علیه قطر را اعلام کرد.
میتوان گفت تعیین اللوزی که یک دیپلمات مجرب است و شخصیت دوم در وزارت خارجه اردن در طول سالها محسوب میشود به لحاظ سیاسی در واقع یک واکنش از سوی اردن به قطر است و نیز واکنش به آن چیزی است که دولت اردن آن را اعتبار قطر عنوان کرده است. این اقدام پس از آن صورت میگیرد که پنج هزار اردنی از بین ۱۰ هزار فرصت شغلی که امیر قطر برای ایجاد آنها حمایت مالی کرده بود، تعیین شدند.
انتظار میرود با تعیین سفرای دو کشور، سطح همکاریها و سرمایهگذاری سیاسی پیشرفت چشمگیری داشته و کمیتههای وزارتی عالی فعالیت خود را پس از تعطیلی چندساله از سر بگیرند و توافقنامههای نظامی نیز اجرایی شوند که اخیرا به امضا رسیده بودند.
همچنین پیشبینی میشود با دیدار قریبالوقوع پادشاه اردن با همتای قطری خود، امان به مشارکتش در محاصره قطر پایان دهد.
انتهای پیام