به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، کلاودیا روث، معاون رئیس پارلمان آلمان تاکید کرد: دستگاه قضایی مصر به مضحکهای سیاسی برای دولت عبد الفتاح سیسی، رئیس جمهوری کنونی این کشور تبدیل شده است.
معاون رئیس پارلمان آلمان تاکید کرد: ما خواهان اجرای تحقیقات سالم، شفاف و جامع در خصوص دلایل مرگ محمد مرسی هستیم.
پیشتر، رابرت کولفیل، سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل گفت: اگر مقامات مصر به درخواستهای تحقیق در خصوص درگذشت مرسی پاسخ ندهند، شک و تردیدها پیرامون ابهامات مرگ وی بیشتر خواهد شد.
کولفیل تاکید کرد: ما خواهان انجام تحقیقات مستقل مقامات قضایی در خصوص ابهامات مرگ مرسی هستیم.
پیشتر دادستانی کل مصر تاکید کرد: محمد مرسی در هنگام برگزاری جلسه دادگاهی که برای محاکمه وی در خصوص پرونده “جاسوسی” در دادگاه نظامی ترتیب داده شده بود، ناگهان بیهوش شد و از دنیا رفت.
دادستانی کل مصر اعلام کرد: محمد مرسی در داخل قفس از حال رفت، روی زمین افتاد و “فوراً” به بیمارستان منتقل شد.
از سوی دیگر، احمد مرسی، پسر بزرگ رئیس جمهور برکنار شده مصر خواستار اقامه نماز میت غیابی برای پدرش در خانهها شد.
پسر مرسی در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت: لطفاً برای پدر عزیزم در خانههایتان نماز میت بخوانید.
در همین راستا، تلویزیون “وطن” در گزارشی اعلام کرد که پس از اقامه نماز میت برای مرسی جمعیت زیادی در زادگاه وی در روستای العدوه تظاهراتی به راه انداختند.
از سوی دیگر، پس از ممانعت نیروهای امنیتی از اقامه نماز میت برای محمد مرسی در میدان نزدیک به مقر دولت، صدها تن از شهروندان تونسی در خیابانی در پایتخت برای وی نماز میت خواندند.
شهروندان تونسی همچنین تظاهرات اعتراضآمیزی به راه انداختند و شعارهایی در حمایت از انقلاب مصر سر دادند.
نیروهای امنیتی تونس مانع تجمع نمازگزاران در میدان “القصبه” در نزدیکی مقر دولت شدند. بدین ترتیب، معرتضان در خیابان مجاور مقر دولت، نماز میت برای مرسی اقامه کردند.
قبل از اقامه نماز نیز، صدها نمازگزار برای زنده نگه داشتن کشتار صورت گرفته توسط نظام کنونی مصر علیه تحصنکنندگان حامی محمد مرسی در میدان “رابعة العدویة”، لوگوی رابعة را در دست گرفته و شعارهایی همچون “حکومت نظامی سرنگون شود” و “مصر یک کشور نظامی نیست”، “به خون شهیدان وفاداریم” و “مرسی ای شهید، در مسیر تو خواهیم ماند”، سر دادند.
در همین راستا، الحبیب الجملی، پژوهشگر تونسی در حیطه جامعه شناسی و یکی از شرکتکنندگان در نماز میت گفت: ما در این تظاهرات شرکت کردیم تا بگوییم انقلاب مصر هرگز نمیمیرد. مرسی به خاطر آزادی و دموکراسی فوت کرده است.
الجملی در ادامه افزود: فراخوان برای اقامه نماز میت به صورت خودجوش انجام شد و درک نمیکنیم که چرا نیروهای امنیتی مانع آن شدند.
وزارت کشور تونس تاکنون درخصوص ممانعت از اقامه نماز میت در میدان “القصبه” واکنشی نشان نداده است.
از سوی دیگر، در دوحه نیز هزاران تن از شهروندان قطری برای محمد مرسی در مسجد “منیرة السویدی” نماز میت خواندند.
در همین راستا، فکرت اوزر، سفیر ترکیه در قطر و خالد مشعل، رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس و چند تن دیگر در این نماز شرکت کردند.
خیابانهای منتهی به این مسجد نیز شاهد ازدحام جمعیت برای اقامه نماز میت بود.
از سوی دیگر، هزاران تن از شهروندان سودانی نیز برای رئیس جمهور پیشین مصر پس از اقامه نماز مغرب در مسجد “السیدة سنوهوری” به امامت ابراهیم السنوسی، رهبر حزب کنفرانس مردمی نماز میت خواندند.
السنوسی همچنین تصریح کرد: مرسی شهید شده و او نمادی زنده برای دموکراسی باقی خواهد ماند و لعنت بر کسی که وی را به قتل رسانده است.
در این نماز همچنین شماری از شخصیتهای جریان اسلامی و رهبران سیاسی و در راس آن محمد علی الجزولی، رئیس جریان “النصرة و الشریعة” حضور داشتند.
انتهای پیام