به گزارش ایسنا، در گزارش سازمان ملل آمده است: جمعیت جهان رو به پیری است و سرعت رشد آن روندی آهسته را طی خواهد کرد اما همچنان انتظار می رود جمعیت جهان از ۷.۷ میلیارد نفر در حال حاضر به ۹.۷ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ میلادی افزایش پیدا کند.
در بررسی دپارتمان امور اقتصادی و جمعیتی سازمان ملل آمده است: جمعیت جهان در اواخر قرن جاری به حدود ۱۱ میلیارد نفر میرسد. همچنین ۹ کشور بیش از نیمی از رشد جمعیت پیشبینی شده بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۵۰ میلادی را شامل میشوند که این کشورها نیجریه، هند، پاکستان، کنگو، اتیوپی، تانزانیا، اندونزی، مصر و آمریکا هستند.
سازمان ملل در گزارش خود آورده است: در منطقه آفریقای سیاه رشد جمعیت تا سال ۲۰۵۰ میلادی نزدیک به دو برابر افزایش پیدا میکند. سریعترین رشد جمعیت در فقیرترین کشورها اتفاق خواهد افتاد که این افزایش جمعیت چالشهای جدی را در روند مبارزه با فقر، ارتقای برابری جنسیتی و بهبود خدمات درمانی و آموزشی به همراه خواهد داشت.
در این گزارش تاکید شده است جمعیت جهان به سمت میانسالی پیش میرود که دلیل آن افزایش نرخ امید به زندگی و کاهش میزان باروری است. نرخ باروری در جهان از ۳.۲ تولد به ازای هر زن در سال ۱۹۹۰ به ۲.۵ مورد تولد در سال ۲۰۱۹ کاهش پیدا کرده و پیشبینیها نشان میدهد که این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۲.۲ مورد تولد میرسد.
به گزارش ژاپن تودی، همچنین مهاجرت نقش مهمی در رشد یا کاهش جمعیت در برخی از کشورها دارد. بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ میلادی ۱۴ کشور یا منطقه در جهان با جریان افزایشی بیش از یک میلیون مهاجر روبرو خواهند بود. در حالیکه ۱۰ کشور برتر جهان کاهش بیش از یک میلیون مهاجر را تجربه خواهند کرد.
انتهای پیام