گرگ‌های معدوم شده در باغ‌ وحش تهران «ژن خوب» نبودند

به گزارش ایسنا، هفته گذشته خبر کشتار گرگاس‌ها با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست در باغ‌  وحش تهران انتقاد زیادی از سوی برخی فعالان محیط زیست در پی داشت. مجید خرازیان مقدم – مدیر کل دفترحیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان حفاظت محیط زیست- پیش از این علت کشتار گرگاس‌ها در باغ‌وحش تهران را تعدیل جمعیت این حیوان به منظور حفظ گونه‌های ارزشمند مانند گرگ‌های خالص اعلام کرده و گفته بود که نگهداری از گونه‌هایی نظیر گرگاس که حاصل تداخل ژنتیکی سگ‌ها و گرگ‌ها هستند چه در زیستگاه طبیعی و چه درمحیط باغ وحش مورد پذیرش نیست.

در این‌باره ایمان معماریان -دامپزشک باغ‌ وحش تهران- به ایسنا گفت: چهار گرگاس در باغ‌ وحش تهران وجود داشتند که میانگین سنی آن‌ها حدود ۱۵ سال بود. این گرگاس‌ها از ابتدا در باغ‌ وحش تهران به دنیا آمده بودند و چون در گذشته باغ‌ وحش تهران مانند سایر باغ‌ وحش کشور به دنبال این نبود که چه کاری درست و چه کاری غلط است، این گرگاس‌ها که ترکیبی از ژن گرگ و سگ بودند، متولد شدند.

معماریان با بیان اینکه گرگاس‌ها برای ژن با ارزش گرگ‌ها ایجاد مشکل می‌کنند، تصریح کرد: علاوه بر این گرگاس‌ها در طبیعت به حیوانات و حتی انسان آسیب می‌زنند. چرا که بخشی از ژن سگ که دوست دارد به انسان نزدیک شود را دارند و بخشی از خوی وحشی گرگ را بنابراین رهاسازی آن در طبیعت هم به انسان و هم به سایر حیوانات آسیب وارد می‌کرد.

دامپزشک باغ‌ وحش تهران ادامه داد: خیلی اوقات آسیب‌هایی که گرگاس‌ها به انسان و طبیعت وارد می‌کنند به پای گرگ نوشته و این موضوع سبب می‌شود که مردم برای گرگ‌های اصیل مشکل ایجاد کنند. از این رو طبق استانداردهای بین المللی و مجوز سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم گرفتیم که این گرگاس‌ها را از باغ‌ وحش تهران حذف کنیم.

۷ محکوم به قصاص با رضایت اولیاء دم از زندان رجایی شهر آزاد شدند
هم اکنون بخوانید

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در حال استاندارد سازی جایگاه‌ گرگ‌ها در باغ‌وحش است، گفت: وظیفه باغ‌ وحش نگهداری از گونه‌های با ارزش و مهم برای آموزش به مردم است نه استفاده از گونه‌های مخاطره‌آمیز.

معماریان با بیان اینکه چهار گرگاس کشته شده در باغ‌ وحش تهران سن زیاد و مشکلات جسمی مختلفی داشتند، اظهار کرد: با توجه به استاندارد سازی جایگاه گرگ‌ها در باغ‌ وحش تهران جایگاهی نداشتیم تا به این گرگاس‌ها اختصاص دهیم همچنین طبق قوانین بین‌المللی و سازمان حفاظت محیط زیست این گرگاس‌ها به دلیل خطرناک بودن باید به طور کلی حذف می‌شدند.

دامپزشک باغ‌ وحش تهران در پایان با اشاره به حیوانات دو رگه دیگری دیگری مانند قاطرها که در طبیعت وجود دارند، گفت: این نوع حیوانات اهلی هستند و مشکلی برای طبیعت و انسان به وجود نمی‌آورند اما گرگاس حیوانی وحشی است که ایجاد مشکل می‌کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − نه =

دکمه بازگشت به بالا