تحقق تمام اهداف عالی نظام از مسیر توسعه اجتماعی

به گزارش ایسنا، «فخرالسادات خامسی‌هامانه» با بیان این که تلاش برای رسیدن به اهداف عالی اجتماعی از جمله مهمترین رسالت مسئولان و اقشار مختلف مردم است، اظهار کرد: تحقق اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها و اهداف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و آموزشی مستلزم توسعه اجتماعی است.

وی با بیان این‌که استانداری یزد اعتماد نو به نقل از برنامه‌های جامعی برای جذب مشارکت افراد به منظور ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی در دستور کار قرار داده است، افزود: برگزاری سلسله نشست‌ها و گفت و گوهای اجتماع محور از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار است.

مدیرکل دفتر اجتماعی و خانواده استانداری یزد در ادامه با اشاره به نقش رسانه‌ها در هدایت افکار عمومی، گفت: جوامع مدنی از جمله فرصت‌های مناسب برای اجماع گفتمان عمومی هستند.

وی افزود: رسانه‌ها باید علاوه بر پرداختن به مسائل کلان مدیریتی، دغدغه اجتماعی، فرهنگی اقشار مختلف جامعه در کوچه و محلات استان را بررسی و موشکافی کنند.

این مسئول در ادامه با بیان این‌که مدیران دستگاه‌های مختلف هم باید در راستای توسعه مشارکت مدنی ارتباط با اصحاب رسانه را در اولویت اجرایی خود قرار دهند، گفت: پاسخگویی و شفافیت از جمله عناصر جدی در بحث حکمرانی خود به عنوان رویکرد مدیریت استان است.

خامسی‌هامانه تصریح کرد: برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و تبیینی به منظور آگاهی از ابعاد مختلف مقوله حکمرانی خود برای اقشار مختلف به ویژه اصحاب رسانه ضروری است.

توسعه اجتماعی مستلزم کم کردن فاصله بین نسل‌هاست

حجت الاسلام و المسلمین «مصطفی گرجی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان یزد، گفت: کم‌کردن فاصله بین نسل‌ها برای فرهنگ سازی و توسعه اجتماعی از جمله کارکردهای مسجد برای توسعه اجتماعی در استان و کشور است.

ثبت ۵ زلزله در استان تهران/رخداد بزرگترین زمین‌لرزه در جهرم "فارس"
هم اکنون بخوانید

وی با اشاره به نقش مساجد در توسعه اجتماعی و جذب مشارکت عمومی برای پیشرفت استان، اظهار کرد: مساجد به عنوان خواستگاه انقلاب اسلامی نقش مهمی در جذب اقشار مختلف با سلایق فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارند.

وی یکی از مهمترین رویکردهای توسعه اجتماعی را توجه به سرمایه‌های انسانی و تقویت شاخص‌های کمی و کیفی دانست و افزود: این رویکرد نه تنها زمینه رشد و گسترش سرمایه‌های اجتماعی را فراهم می‌سازد بلکه موجب توسعه فراگیر، متوازن و پایدار می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان یزد در ادامه با بیان این‌که عنصر دین به ویژه دین اسلام و مسجد را مهمترین سرمایه اجتماعی است، گفت: متأسفانه در حال حاضر به دلیل عدم شناخت مردم از مزیت‌های فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و تاریخی خود آن طور که باید و شاید از ظرفیت مساجد استفاده نمی‌شود.

گرجی مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری را از جمله فرصت‌های مناسب برای نمایان کردن استعدادها و ظرفیت‌های فردی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان یزد سعی دارد با رویکرد کودک و نوجوان و همچنین خانواده اعتماد نو به نقل از برنامه‌های متنوع آموزشی، فرهنگی و هنری تدوین و نسبت به شناسایی استعدادهای بالقوه افراد اقدام کند.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت رابطه دین و نهادهای اجتماعی، تأکید کرد: دین کهن‌ترین، نافذترین و اثرگذارترین نهاد اجتماعی بشر است که شناخت آن نقش مهمی در توسعه اجتماعی و فرهنگی ایفا می‌کند.

وی با بیان این‌که در کشورهای اسلامی از جمله ایران، مساجد می‌توانند در ساعت‌های غیرعبادی عملاً برای فرهنگ سازی در این باره اقدام کنند، گفت: از آنجایی که اقشار مختلف به مسجد می‌آیند می‌توان با اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی دقیق برای کم کردن فاصله بین نسل‌ها به منظور فرهنگ سازی اجتماعی اعتماد نو به نقل از برنامه‌های سودمندی انجام شود.

درباره ذخیره‌گاه زیست کره دنا چه می‌دانید؟
هم اکنون بخوانید

رئیس ستاد هماهنگی کانون فرهنگی مساجد استان یزد در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی ایستگاه مطبوعات، آموزش و خدمات رایانه‌ای، نمایش فیلم‌های آموزشی، ایجاد فرهنگ گفتمان و تبادل اطلاعات فرهنگی و مذهبی، برگزاری دوره‌های آموزشی آشنایی با کارکردهای مسجد، برگزاری دوره‌های فرهنگی هنری، و غنی‌سازی اوقات فراغت از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در استان یزد است.

مشارکت سلایق مختلف مسیر توسعه اجتماعی را هموار می‌کند

«بهروز اسلامی» مدیر مرکز مطالعات و افکار سنجی سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد هم با بیان این‌که توسعه اجتماعی مستلزم مشارکت افکار عمومی با سلایق مختلف است، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر شرایط لازم برای جلب مشارکت سلایق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی وجود دارد.

وی با اشاره به اهمیت توجه به نقش نقد رسانه‌ای برای توسعه اجتماعی استان، افزود: رسانه‌ها می‌توانند با نقد منصفانه و آگاهانه مدیریت استان را برای توسعه اجتماعی و فرهنگی کمک کنند.

اسلامی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بحث واگذاری امور به جوانان را توصیه کردند، گفت: مدیران ارشد استان و کشور می‌توانند با همکاری رسانه‌ها نسبت به شناسایی ظرفیت‌های انسانی و اجتماعی برای واگذاری امور اقدام کنند.

این مسئول در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت برگزاری سلسله نشست‌های گام در سطح استان، خاطرنشان کرد: نهادینه شدن فرهنگ گفت و گو مسیر توسعه استان و کشور در حوزه‌های مختلف را هموار می‌کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا