ضربه مغزی و تأثیر آن بر شنوایی؛ علائمی که نباید نادیده گرفت

سرگیجه، سردرد، گیجی، خستگی، تاری دید و حساسیت به نور از شایع‌ترین علائم ضربه مغزی هستند، اما این آسیب می‌تواند مشکلات شنوایی را نیز در پی داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، پس از کاهش علائم اولیه ضربه مغزی، برخی افراد ممکن است عوارضی نظیر زنگ زدن مداوم در گوش، حساسیت به سر و صدا و مشکلات شنوایی را تجربه کنند که اغلب نادیده گرفته می‌شود. ضربه مغزی، که به عنوان آسیب خفیف مغزی (mTBI) نیز شناخته می‌شود، می‌تواند ساختار سلول‌های مغزی، از جمله سلول‌های مرتبط با شنوایی را تغییر دهد. برخی از این تغییرات موقتی و برخی دیگر دائمی هستند.

عواملی همچون خشونت فیزیکی، مصرف الکل، سابقه قبلی ضربه مغزی و آسیب ناشی از تصادفات یا ورزش‌های پُرتحرک، از مهم‌ترین علل بروز این عارضه هستند. مکانیسم آسیب شامل ضربه مستقیم به سر یا انتقال تکانه‌های ضربه‌ای از نقاط دیگر بدن به سر است.

ضربه مغزی چگونه بر گوش تأثیر می‌گذارد؟
حلزون گوش داخلی حاوی سلول‌های مویی حسگر شنوایی و تعادلی است که مسئول تبدیل ارتعاشات صوتی به سیگنال‌های الکتریکی قابل پردازش توسط مغز هستند. این سلول‌ها، مشابه برگ‌های چمنی هستند که در اثر پا گذاشتن روی آن‌ها، برخی دوباره صاف شده و برخی دیگر به‌طور دائمی آسیب می‌بینند. در صورت آسیب دیدن این سلول‌ها بر اثر ضربه مغزی، قابلیت ارسال سیگنال‌های شنوایی از بین می‌رود.

این نوع آسیب می‌تواند موجب کاهش شنوایی، حساسیت به صدا، ناتوانی در پردازش صدا و ایجاد وزوز گوش شود. در کودکان، مشکلات شنوایی ممکن است خود را به‌صورت کاهش تمرکز یا افت عملکرد در انجام تکالیف مدرسه نشان دهد.

«امیکرون» با جهش‌های دیگر کرونا چه تفاوتی دارد؟
هم اکنون بخوانید

اهمیت توجه به مشکلات شنوایی پس از ضربه مغزی
به گزارش نشریه «مدیکال اکسپرس»، در صورت بروز علائمی مانند سرگیجه، زنگ زدن در گوش یا مشکلات شنوایی پس از ضربه مغزی، مراجعه به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) ضروری است. این متخصص می‌تواند سلامت گوش را ارزیابی کرده و بررسی کند که آیا شرایط زمینه‌ای قبلی در بروز این علائم نقش داشته است یا خیر.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =

دکمه بازگشت به بالا