کم‌خوابی چه بلایی سر ما می‌آورد؟

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا، اگر فکر می کنید بهترین دوست یا شریک زندگی شما یا هرکس دیگری در اطراف شما خودخواه شده است، ممکن است لزوماً تقصیر آنها نباشد. در اینجا خواب ناکافی ممکن است مقصر باشد. تا به حال، شما باید از اهمیت برنامه خواب سالم آگاه باشید. شما باید به خواب خود اولویت دهید تا بدنتان به اندازه کافی کار کند.

نتایج یک پژوهش علمی که اخیراً انجام شده است به ما نشان می‌دهد که حتی یک ساعت خواب کمتر می‌تواند فرد را خودخواه‌تر از می‌کند و حتی این امکان وجود دارد که توانایی تصمیم‌گیری فرد در هنگام کمک به شخص دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

مطالعه منتشر شده در مجله PLOS Biology نتایچ سه پژوهش علمی را منتشر کرد که تأثیر افراد خودخواه را بر اساس تغییرات در فعالیت عصبی مورد بررسی قرار می‌دهد. این بررسی نشان داد که حتی اندکی کمبود خواب می‌تواند منجر به خودخواه شدن افراد شود.

بن سایمون، یک محقق فوق دکتری روانشناسی در مرکز علوم خواب انسانی به CNN گفت: یک ساعت کمبود خواب نیز می‌تواند اثر زیادی بر تصمیمات فردی ما داشته باشد به طور مثال در انتخاب اینکه چقدر به همنوعان خود کمک کنیم هم تحت تأثیر این کمبود خواب قرار خواهد گرفت. وقتی مردم یک ساعت خواب خود را از دست می‌دهند، ضربه آشکاری به مهربانی ذاتی انسانی و انگیزه ما برای کمک به سایر افراد نیازمند وارد می شود. 

ـ مطالعه اول شامل داده های جمع آوری شده با کمک تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی بود. این روش برای بررسی فعالیت مغز ۲۴ نفر در دو سناریو مورد استفاده قرار گرفت:

تا نگاه‌ها عوض نشود اتفاق خاصی در حوزه اشتغال، نوآوری و دانشگاه رخ نمی‌دهد/ مسئولان اگر انقلابی هستند، سر سفره‌ای که برای مردم پهن کردند، بنشینند
هم اکنون بخوانید

الف) پس از اتمام ۸ ساعت خواب 

ب) خوابیدن در طول روز به میزان کم تر از ۸ساعت

 داده‌ها حاکی از آن است که توانایی ذهن برای در نظر گرفتن نیازها، احساسات و نیازهای فردی که به عنوان نظریه ذهن شناخته می‌شود، پس از محرومیت از خواب کمتر فعال است.

ـ محققان سپس برای مطالعه دوم، خواب ۱۰۰ نفر را در ۳ تا ۴ شب اندازه گرفتند، در مطالعه سوم، محققان به این نتیجه رسیدند که کیفیت خواب در اندازه گیری خودخواهی مهمتر از کمیت خواب است.

اهمیت خواب با کیفیت در سلامتی انسان

وی افزود که خواب ناکافی می تواند بر سلامت جسمی و عاطفی همراه با رفتار اجتماعی فرد تأثیر بگذارد. غیر از این‌ها همچنین می تواند خطر بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت، چاقی و موارد دیگر را افزایش دهد.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: زهرا وجدانی

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس ۰ رای موافق و ۰ رای مخالف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا