به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، آمیرزا یک نمونۀ موقق از «بازی واژهها»ی ایرانی به حساب میآید که میلیونها کاربر را در طول چند سال اخیر به خود جذب کرده است و توانسته حجم عمدهای از فروش در بازار بازیهای موبایلی را به خود اختصاص دهد. اما برای یک بازی موبایلی ایده یک چیز است و پیادهسازی یک چیز دیگر. شاید ایده بازی آمیرزا تقلیدشده از نمونههای موفق خارجی باشد (آمیرزا شباهت زیادی به بازی خارجی word cookies دارد)، اما آمیرزا آنقدر در پیادهسازی ایده با استفاده از المانهای متفاوت زبان فارسی موفق بوده که خود را به عنوانی اصیل در حوزه بازیهای واژهیابی تبدیل کردهاست. گیمپلی و رابط کاربری در آمیرزا بسیار سادهاست. در هر مرحله از بازی تعدادی حرف در اختیار کاربر قرار میگیرد و جای خالی حروف چند واژه در بالای صفحه نشان میدهد که کاربر باید با استفاده از حروفی که در اختیار دارد کلمات ۳ حرفی، ۴ حرفی و بیشتر بسازد. مثلا حروف «ا-ش-ا-ن» ارائه میشود و یک کلمه ۳ حرفی و یک کلمه ۴ حرفی خالی نمایش داده میشود. تنها کاری که کاربر باید انجام دهد ساختن کلماتی چون «شنا» و «آشنا» است تا مرحله را به اتمام برساند. ممکناست کاربر بتواند علاوه بر کلمات شاخص و پیشفرض جدول موردنظر، کلمات معنادار دیگری نیز بسازد که البته وارد جدول نمیشوند و تحت عنوان «کلمات اضافی» وارد قندان میشوند و امتیاز کاربر را اضافه میکنند.
علاوه بر حالت ساده بازی، «بازی استاد میرزا» نیز بعد از اتمام چند مرحله در طول بازی قابل انجام میشود. این بخش از بازی شامل «جداول کلماتی» است که در آن کلمات دیگر جدا از همدیگر ساخته نمیشوند بلکه در قابل جدول کلمات متقاطع ساخته میشوند که باید به مرور توسط کاربر تکمیل گردد. تکمیل هر مرحله امتیاز خاص خود را دارد که با توجه به کلمات اضافی پیداشده چند سکه به کاربر اضافه میکند. همچنین اتمام هر فصل که با پایان حضور یکی از مشاغل و کاراکترهای بازی همراه است تعداد بیشتری سکه به عنوان جایزه به کاربر میدهد. البته تعداد این سکهها با توجه به تعداد سکههایی که برای گرفتن راهنما و روشن کردن یک حرف در طول مرحله مورد نیاز است، خیلی سخاوتمندانه به نظر نمیرسد. در مقابل بخش فروشگاه بازی، «دکان» قیمتهای قابلقبولی دارد و کاربر را به خرید تشویق میکند.
در کل اگر به بازیهای تفننی (Casual) علاقهمندید و مخصوصا دوست دارید در اوقات فراغت کوتاهی که بین کارهایتان پیدا میکنید یک بازی جذاب و لذتبخش را پیش ببرید، آمیرزا یکی از بهترینهاست.
سخنی با والدین
طراحی هنری بازی در کنار گیمپلی ساده و گیرای آن برگ برنده دیگر آمیرزا است که در بازیهای دیگر سبک واژهیابی هیچگاه به این کیفیت نبودهاست. طراحی سنتی با مدلهای تاریخی-فرهنگی ایرانی کاربر را برای مواجهه با زبان فارسی کاملا آماده میسازد. طراحیهای پیشزمینه صفحات بازی شامل بناهای تاریخی مثل سیوسهپل و … است. تم ظرف حاوی کلمات، سکهها و مخصوصا کاراکترهای بازی نیز با این فضای تاریخی و سنتی کاملا هماهنگ است. هر چند مرحله از بازی عنوان یکی از کاراکترهای بازی را دارد که از مشاغل سنتی مثل «میرزا نانوا خمیرپز» یا «میرزا پنبهزن خوشنواز» برای معرفی و طراحی شخصیت آنها استفاده شدهاست. موسیقی بازی نیز کاملا با فضای هنری بازی مطابقت دارد. همه این ویژگیها، یک بسته فرهنگی بومی و ایرانی منسجم را برای سرگرمسازی بازیکن ایجاد میکند.
بر اساس اطلاعات مندرج در پایگاه فهم بازی، علاوهبراین، بازی آمیرزا یک بازی واژهیابی است که هوش، حافظه، اطلاعات عمومی و سطح واژهشناسی فرزند شما را میسنجد و ارتقاء میدهد. محتوای بازی مناسب هر سنی است و شرط سنی ذکرشده، صرفاً به پیشنیاز زبانشناختی بازی برمیگردد که این بازی را برای سنین قبل از آغاز دبستان (یا قبل از آشنایی با شکل نوشتاری حروف و کلمات مختلف) غیرقابلانجام میسازد و البته آشنایی با برخی از واژههای تمهید شده در معماهای بازیها نیر ممکن است برای کودکان تا ۱۲ سال نیز دور از تصور باشد. در بازی هیچ محتوای نامناسبی وجود ندارد و اگر فرزندتان را مشغول بازی آمیرزا میبینید، دلیلی برای کوچکترین نگرانی وجود ندارد. یکی از نقاط مثبت آمیرزا این است که فضای بازی یک فضای کاملا بچگانه یا کاملاً بزرگسال نیست و میتواند برای هر سنی جالب توجه باشد. بنابراین، «آمیرزا» بستر بسیار مناسبی است که شما و فرزندتان را در یک بازی موبایلی به هم مربوط کند. چالشهای ذهنی را در کنار هم انجام دهید و به همدیگر کمک کنید.
اطلاعات کلی بازی:
این بازی مناسب ردۀ سنی ۷ تا ۱۲ سال است.
برای دانلود بازی اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/