رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت جهانی تالاب ها، گفت: تالابهای دنیا برای بیش از یک میلیارد نفر اشتغال آفرینی کردهاند و غذای ۲ میلیارد نفر را تامین میکنند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا به نقل از پایگاه خبری محیط زیست، «علی سلاجقه»، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم روز جهانی تالابها در استان فارس و در کنار تالاب بختگان برگزار شد، گفت: اولین کنوانسیون محیط زیستی دنیا در دوم فوریه ۱۹۷۱ در ایران اتفاق افتاد و این نشان میدهد که پیشینه فرهنگی و تمدنی، آموزههای دینی و دانش بومی ما نسبت به محیط زیست و طبیعت فراتر از جهان است. بنابراین بر من و شما فرض است که وضعیت تالابها را بهبود بخشیم.
وی افزود: اگر در سالهای اخیر، دنیا کلیدواژههایی چون «توسعه پایدار» را به ما تحویل میدهد، دین مبین ما در ۱۴۰۰ سال قبل مفهوم «وزانت» را در قرآن مطرح کرده است، آنجاکه میفرماید: بین تمام اجزای هستی و حیات یک هم سنگی قرار داده ایم.
سلاجقه با بیان اینکه متاسفانه امروز این هم سنگی به هم خورده است و کره زمین حال و روز خوشی ندارد، گفت: اگر به بحث امنیت غذایی پرداختیم، از بحث امنیت حیاتی فاصله گرفتیم. امنیت حیاتی به معنای حفظ محیط زیست در جای جای دنیا است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: غالب آن چیزی که موجب تخریب محیط زیست کشور شده به سیاستگذاری ها، تصمیمات و قوانین ما بر میگردد و قوای مجریه، مقننه و قضاییه به نمایندگی از مردم باید به این عرصه ورود کنند.
وی با اشاره تاکید رییس جمهور بر بحث حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: دولت در راستای حفاظت و حراست از محیط زیست کشور، گامهای اساسی و زیرساختی بر خواهد داشت.
به گفته سلاجقه، از مجموع ۴۲ نوع تالاب موجود در دنیا، ۴۱ نوع آن در ایران وجود دارد.
معاون رییس جمهور، ادامه داد: اگر حوزه آبخیز در معرض تهدید قرار بگیرد، سلامت تالاب به عنوان زهکش اصلی حوزه به خطر خواهد افتاد.
وی با اشاره به اهمیت جهانی تالاب ها، گفت: تالابهای دنیا برای بیش از یک میلیارد نفر اشتغال آفرینی کردهاند و غذای ۲ میلیارد نفر را تامین میکنند.
سلاجقه با تاکید بر جایگاه تنوع زیستی تالاب ها، اظهار کرد: میبایست در هرجا که تالاب میخواهد دست بخورد، قیمت اقتصادی آن را محاسبه کرده و با قیمت اقتصادی که فعالیت آسیب زننده به تالاب دارد، مقایسه کنیم.
وی تصریح کرد: این به معنای ممانعت از توسعه نیست بلکه باید به دنبال توسعه درخور و کم اثر باشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه یادآور شد: دولتهای مختلف در بحث آزادسازی سواحل، شعارهای زیادی دادند اما در این دولت و با کمک قوه قضاییه، این کار در حال انجام است.
سلاجقه، افزود: امسال برای اولین بار، نقشه آمایش سرزمین مبنای بودجه ریزی کشور قرار گرفت. ما از این به بعد، نقشه توان اکوسیستم کشور را مبنای توسعه قرار خواهیم داد.
وی از همه دستگاهها خواست که تکالیف خود را در حوزه مدیریت آبخیز انجام دهند و به نجات تالابهای کشور کمک کنند.
معاون رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به دستاوردهای دولت سیزدهم در فعالیت چندماههاش پرداخت و گفت: در طول این چندماهی که از عمر دولت میگذرد، صادرات کشور بیش از۴۵ درصد افزایش یافته است و روابط ما با کشورهای همسایه در حال گسترش است.
وی افزود: هم اینک، جمهوری اسلامی ایران در رده ابرقدرتهای جهانی قرار گرفته و مشغول نقش آفرینی است و قدرتهای جهانی هم دست دوستی به سوی ما دراز کرده اند. اینها همه حکایت از دیپلماسی فعال دولت مردمی و انقلابی دارد.
سلاجقه، تلاش دولت را در جهت رفع مشکلات کشور و مردم دانست و بر برداشتن گامهای عملی در این راستا تاکید کرد.
انتهای پیام/