طراحی و ساخت سختافزار و نرم افزار این دستگاه بهطور کامل، در شرکت نانومبنا ایرانیان بومی شده است که این اتفاق در کشور و منطقه، برای نخستین بار تحقق یافته است.
دستگاه شامل بخشهای اپتیک، مکانیک، نرمافزار و الکترونیک است و از زیست فناوری در نرمافزار آن استفاده شده است.
از کاربردهای این محصول میتوان به افزایش صحت تستهای کرونا اشاره کرد. در تست پیسیآر، ابتدا دیانای ویروس را استخراج کرده و قبل از ارسال آن برای پیسیآر، این دستگاه بررسی میکند که آیا دیانای، درست استخراج شده است یا خیر.
با این عمل، صحت نتایج تستهای پیسیآر بالا میرود و به همین دلیل، این کارکرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که ضمن صرفهجویی در مواد آزمایشگاهی و تستهای پیسیآر، به کاهش قیمت و زمان این تستها میانجامد. اکنون برخی آزمایشگاهها، قبل از تستهای پیسیآر خود، از این دستگاه استفاده میکنند.
از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به استفاده در حوزههای پزشکی، ژنتیک، زیست فناوری، کشاورزی، علوم سلولی، علوم دارویی، صنایع غذایی، تستهای بیوشیمی و سایر آزمونها اشاره کرد.
بهتر از نمونه وارداتی
این دستگاه مشابه دستگاه نانودراپ اسپکتروفتومتر آمریکایی که درحالحاضر بهترین محصول جهان در این حوزه است، بوده و قابلیت رقابت فنی با آن را دارد. حتی برخی مصرفکنندگان اعلام کردهاند که محصول ایرانی، از نمونه مشابه آمریکایی بهتر است چرا که نوع مرغوب این دستگاه، وارد ایران نمیشود درحالیکه محصول ایرانساخت، در بالاترین کیفیت عرضه میشود.
از دیگر مزیتهای رقابتی محصول ایرانساخت در قیاس با نمونه مشابه آمریکایی، خدمات پس از فروش و پشتیبانی علمی و فنی آن است. ضمن آنکه محصول ایرانی، یکسوم نمونه آمریکایی، قیمتگذاری شده است.
تاکنون تعداد قابل توجهی از این محصول در دانشگاهها ، پژوهشگاهها و مراکز پزشکی نصب شده و در حال استفاده است.
حمایت منجر به محصول ایرانساخت
در تولید این محصول، ۱۰ نفر بهطور مستقیم و ۲۰ نفر به شکل غیرمستقیم مشغول به کار شدهاند.
قدسالهی با قدردانی از حمایتهای معاونت در مسیر توسعه این محصول گفت: معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در ابتدا، ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره کم به شرکت ما اعطاء کرد که پس از موفقیت طرح و اخذ تاییدیه IMed و پروانه تولید از ادارهکل تجهیزات پرشکی، این تسهیلات، شکل بلاعوض پیدا کرد و شرکت، گام بزرگی در مسیر توسعه این محصول ایرانساخت برداشت.
انتهای پیام/