به گزارش ایسنا، به نقل از یورونیوز، بررسیها نشان میدهند که دو سوم کشورهایی که به عنوان ناقضان حقوق بشر و آزادیهای شهروندان خود شناخته شدهاند، طی یک دهه گذشته مقصد صادرات تسلیحات نظامی انگلیس بودهاند.
این نهاد حقوق بشری ارزش صادرات سلاح توسط انگلیس به این کشورها را طی دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ حدود ۱۶.۸ میلیارد پوند (۱۹.۵۳ میلیارد یورو) برآورده کرده است.
کارزار مقابله با تجارت اسلحه(CAAT) نیز پیشتر اعلام کرده بود که طی یک دهه گذشته ۲۱ کشور از مجموع ۳۰ کشوری که توسط وزارت خارجه انگلیس به عنوان رژیمهای سرکوبگر شناخته شدهاند، وارد کننده تسلیحاتی به ارزش ۱۱.۸ میلیارد پوند(۱۳.۷۲ میلیارد یورو) از این کشور بودهاند.
گزارشهای رسمی دولت انگلیس نیز ۹ کشور از جمله مصر، بحرین، قطر، عربستان سعودی، تایلند و ترکیه را به عنوان بازار اصلی تسلیحات نظامی این کشور معرفی کرده که به اعتقاد نهادهای حامی حقوق بشر به نقض سیستماتیک آزادیهای مدنی شهروندان خود اقدام میکنند.
دولت انگلیس پیشتر اعتراف کرده بود که نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن از سلاحهای ساخته شده توسط شرکتهای این کشور استفاده میکنند و بیش از نیمی از هواپیماهای جنگی مورد استفاده عربستان ساخت این کشور است.
افزون بر این، روسیه نیز طی یک دهه گذشته در زمره ذینفعان فروش اسلحههای ساخت بریتانیا بوده؛ به طوری که در این مدت ۴۴ میلیون پوند(۵۱.۱۶ میلیون یورو) مهمات، اجزای اسلحه تکتیرانداز و صدا خفه کن از انگلیس خریداری کرده است.
لیبی نیز ۹.۳ میلیون پوند(۱۰.۸۱ میلیون یورو) اسلحه، اجزای وسایل نقلیه نظامی و مهمات از انگلیس وارد کرده است. البته انگلیس اعلام کرده که فروش سلاح به روسیه و لیبی پیش از آغاز تحریمهای مداوم تسلیحاتی علیه هر دو کشور انجام شده بوده است.
انتهای پیام