به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، همزمان با روزهای پایانی تصویربرداری فصل سوم سریال «نون خ» جمعی از نمایندگان با حضور در پشت صحنه این سریال در جریان آخرین روند ساخت این سریال قرار گرفتند.
تاکنون حدود ۹۷ درصد از تصویربرداری فصل سوم سریال «نون خ» انجام شده است. این سریال قرار است نوروز ۱۴۰۰ از شبکه یک سیما پخش شود.
در این بازدید احسان قاضی زاده هاشمی عضو شورای نظارت بر صداوسیما، پرویز اوسطی رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان، ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه، سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر، علیرضا زندیان نماینده بیجار، علی اکبر بسطامی نماینده ایلام، محسن فتحی نماینده سنندج، علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل و عضو هیات رئیسه مجلس، حسن گروسی معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صدا و سیما، مجید زین العابدین مدیر شبکه یک سیما و برخی از مدیران معاونت سیما حضور داشتند.
در بازدید از پشت صحنه «نون خ ۳»، احسان قاضی زاده هاشمی، عضو شورای نظارت بر سازمان صداوسیما، سریال «نون خ» را نمادی از ایستادگی، مقاومت و همبستگی مردم منطقه کردنشین همراه با معرفی آداب و رسوم کردزبانان کشورمان توصیف کرد.
او گفت: این مجموعه از جمله سریال های موفق رسانه ملی در سال های اخیر است که با استقبال خوب بینندگان همراه شد و من هم دو فصل گذشته این مجموعه را مشاهده کردم.
وی انتقال فرهنگ و آداب و رسوم منطقه غرب کشور و ظرفیت های بومی و ملی کشورمان را از دیگر مولفه های موفق این اثر برشمرد.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: داستان «نون خ» نمادی از ایستادگی، مقاومت و همبستگی و همراهی بوده که تشریک مساعی جمعی مردم اعم از زن و مرد برای حل معضلات و مشکلاتشان را به زیبایی به تصویر درآورده است.
وی افزود: در فصل سوم سریال « نون خ» هم بی شک چنین نگاهی وجود دارد و یکی از نقاط قوت این سریال به روز بودن داستان آن است تا جایی که در این فصل به مساله کرونا نیز پرداخته می شود.
نماینده بیجار استان کردستان در مجلس، سریال «نون خ» را یک اثر استراتژیک رسانه ملی عنوان کرد که درباره شناخت و تبیین ظرفیت های مغفول مانده منطقه غرب کشور گام برداشته است.
علیرضا زندیان با اشاره به استقبال خوب مردم از پخش دو فصل گذشته سریال « نون خ» گفت: آمار و شواهد نشان داد که این سریال حتی در استان های غیرکردزبان هم مورد توجه ویژه مخاطبان قرار گرفته است.
زندیان تاکید کرد: این سریال ها تنها جنبه سرگرمی ندارد بلکه از ابتکارات آن، معرفی آداب و فرهنگ مردم کردنشین و ظرفیت های غنی این منطقه بوده که همین نکات به جذابیت آن افزوده است.
نماینده مردم بیجار با بیان اینکه در این فصل علاوه بر معرفی گیاهان دارویی به ظرفیت های اقتصادی این منطقه از جمله وجود معادن طلا و سنگ آهن اشاره شده است، تصریح کرد: سریال « نون خ » به عنوان یک اثر استراتژیک رسانه ملی درباره شناخت و تبیین ظرفیت های مغفول مانده منطقه گام برداشته است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بیان ظرفیت ها و ویژگی های غرب کشور در ساخت سریال ها و مجموعه های تلویزیونی هم جنبه آموزنده خواهد داشت و هم می تواند به شناخت جامعه از این ظرفیت ها کمک کند تا در چرخه اقتصاد کشور نیز به کار آید.
علی اکبر بسطامی نماینده ایلام با قدردانی از صداوسیما برای ساخت سریالی با موضوع معرفی اقوام کردنشین گفت: ساخت چنین مجموعه ای متناسب با بوم منطقه و برای توجه دادن به ظرفیت های مناطق کردنشین یک ضرورت بود.
او افزود: دو فصل اول سریال «نون خ» که پخش شد بارقه های امید را ایجاد کرد و این سریال توانست مردم عزیز کشورمان را با فرهنگ و ظرفیت های منطقه کردنشین بیشتر آشنا کرد.
نماینده مردم استان ایلام در مجلس با اشاره به نقشی که کردهای غیور در نظام جمهوری اسلامی دارند تاکید کرد: منش و فرهنگ مردمی که با تکیه بر آموزه های دین و مکتب علوی در یک جغرافیایی خاص زندگی می کنند به شایستگی در این سریال به تصویر درآمده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم کردستان محب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هستند و در همه مناسبت ها، در دفاع از نظام جمهوری اسلامی و تمامیت ارضی پیش قراول هستند و رسانه ملی باید ایثار و فداکاری مردم این منطقه را با ساخت چنین مجموعه هایی ارج نهد.
بسطامی با تاکید بر لزوم داشتن اطلاعات جامع از فرهنگ منطقه غرب کشور گفت: در تولید اثار نمایشی، داشتن اطلاعات دقیق از فرهنگ و آداب و بکارگیری الفاظ و کلمات که بار معنایی و حقوقی دارند، یک ضرورت است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ایلام ظرفیت های زیادی دارد اما مظلوم واقع شده است و ما امیدواریم ساخت چنین سریال های مربوط به مناطق کردنشین ادامه پیدا کند چون ما علاقه مندیم مردم بدانند فرهنگ و منش مردم این منطقه از چه ویژگی هایی برخوردار است.
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا نماینده مردم سنقر استان کرمانشاه در مجلس نیز در حاشیه بازدید از پشت صحنه سریال «نون خ» با بیان اینکه با زبان هنر می توان سطح علمی و نگرش مردم را ارتقاء داد گفت: با ساخت این سریال درک و شناخت مردم نسبت به کردزبانان کشورمان بیشتر شد و از ظرفیت های این منطقه آگاهی بیشتر پیدا کردند.
نماینده مردم سنقر با بیا این که دینداری، وحدت و همدلی مردم ، غیرت و همتی که اهالی کردستان در دفاع مقدس از خود به نمایش گذاشتند باید به زبان هنر بیان شود افزود: یاری رساندن به هموطنان در اتفاقات و حوادثی همچون سیل، زلزله به زیبایی با زبان هنر در این مجموعه بیان شده است.
وی تاکید کرد: سریال « نون خ » توانسته است زوایایی جدید از منطقه غرب کشور را به نمایش درآورد و بیش از گذشته موجب همبستگی بیشتر اقوام شود.
انتهای پیام